Marthe K Myhre - Etape Bornholm - en flott løpeopplevelse - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Etape Bornholm - en flott løpeopplevelse

Søndag 24.juli reiste jeg med fly fra Gardermoen via København til Bornholm. Raskt, enkelt og veldig behagelig. Jeg hadde en flott leilighet i Sandvig/Allinge, nord på øya. Rett utenfor døra skulle vi løpe 4.etappe.

Været var flott, men kanskje litt i varmeste laget for å løpe. Spesielt når jeg ikke er veldig glad i å løpe i altfor mange varmegrader, men for all del. Sommer, sol og løping er flott.

Hver etappe på Bornholm startet klokka 18.00 på kvelden, bortsett fra siste dagen da vi startet klokka 18.15. Det vil si at hele dagen lå foran deg med hva du måtte ønske. Jeg stod opp forholdsvis tidlig hver dag, spiste en energibar og tok meg en løpetur på 12-13 kilometer. God start på dagen. Resten tilbrakte jeg nede ved vannet eller på litt enkel "bli kjent i området" gåing.

Foto: Frode Monsen, www.sportsmanden.no

1.etappe på Hasle: 10 kilometer gateløp med en del grus. Ganske lettløpt, men bakke i starten og bakke mot slutten. Dette var den varmeste dagen. Det var tungt og ekkelt å puste. Jeg fungerte overhodet ikke og hadde i tillegg tre dostopp underveis på runden. Da taper man tid og da gir man litt opp. Årets dårligste løp, men da kunne det i det minste kun gå en vei.

2.etappe på Dueodde: 5,8 kilometer på sandstrand og sand så langt øyet kunne se. Langs stranden og over sanddyner. Artig løype og med gode bein var det fryktelig morsomt å løpe i sanda. Underveis tenkte jeg på at jeg var glad jeg har løpt mye i myr, for dette kan sammenlignes med å løpe i den våteste myra du finner. Sand over alt, men fryktlig fornøyd når jeg kom i mål. Løp godt uten å bruke for mye krefter.

3.etappe på Almindingen: 7,8 kilometer i kupert løype på grus. Tøff løype og en dag som var under pari for min del. Jeg fikk det i første bakke og den var lang. Kom meg aldri helt etter dette og var fryktlig skuffet over løpet og med selv. Note to self... IKKE ligg i solsteiken hele dagen før du skal prestere....

4.etappe på Hammeren: 8,5 kilometer med hard åpning og hard avslutning. Kilometerne mellom 3 og 7 kilometer er ganske lettløpte og fine. Hadde en ny bra dag og vra fornøyd med hvordan kroppen var. Sparte litt siste bratte motbakke med 20% stigning, ca 500 meter.

5.etappe i Rønne: 10 kilometer på asgalt, grus og fin jordbunn. Lett i beina og var klar for å ta ut det siste. Åpnet pent og hadde stigning i løpet. Et av mine beste 10 kilometerløp noensinne, tross varme og mange konkurransekilometer i beina. Greit å kjenne at det går an å ha progresjon i resultater hver dag.

Jeg ble totalt nummer 6 i Etape Bornholm. Ikke 100% fornøyd med det, men en dårlig åpningsdag og en litt for dårlig tredjedag gjorde at det ikke var mulig å gjøre noe med den danske jenta på 5.plassen. Var foran henne på lista 2 av dagene. Det var fire Kenyanere og Etiopiere i en egen divisjon på plassene foran. Veldig greit å se hvor lista ligger og jeg vet jeg har mye å gå på.

Foto: Arrangøren

Uten all treninga i forkant av Etape Bornholm og underveis i uka, hadde jegkanskje vært noe nærmere. Ferie for meg er tid for å trene mye og solid, så da får jeg heller tåle å løpe konkurranser og hardøkter med lite overskudd og tidvis dårlig sprut i beina.

Lørdag var avreisedag, men det ble arrangert en halvmaraton i Svaneke. Hanne Wibe Bakker, Frode Monsen og jeg bestemte oss for å være med. Jeg og Hanne løp halvmaraton og Frode løp 10 kilometer. Det skulle gå rolig for seg og siden jeg tross alt skulle ha rundt 20 kilometer den dagen, passet det utmerket med merket løype i nytt terreng. Tida på halvmaraton ble 1.33 og løyperekord med 13 minutter. Snitt ca.4.20-fart i tungt løpeterreng. Allikevel var det en lett og fin tur der pulsen var lav og beina veldig bra.

Artig å kjenne at kroppen takler mye mengde og mye hardt. Alt fungerte mye bedre enn ventet og jeg er glad for at kroppen har kommet styrket ut av dette.

I dag sitter jeg igjen med ganske god form, en utrolig opplevelse og en flott uke på Bornholm. Savnet etter sol, varme og herlig stemning er stor. Rart med det, men å ha fri fra jobb og gjøremål i over en uke, med fokus kun på det som gjør deg bedre - god trening, hvile, mat, restitusjon, faktisk så har det mye for seg for den som jobber godt over 100%.

Jeg må få takke Team Sportsmanden med Frode Monsen og Hanne Wibe Bakker i spissen. Jeg fikk skyss hit og dit, samt utrolig god hjelp. Dere er gode - TAKK! 

Team Sportsmanden vant forøvrig lagkonkurransen på en imponerende måte. Ikke bare vant de løpet, men også premieutdelinga på Rønne stadion. De lagde bra liv!

Drømmen er å komme dit en dag at en kan gjøre mer av dette i hverdagen. Det er det som skaper løft og et steg videre, men det gjelder bare å gjøre jobben og ha fokus på det du kan gjøre noe med.

Etape Bornholm anbefales til alle!


2016-08-03 21:12, visad 5596 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

Det er noe magisk med Oslo maraton. Det var her, i 2012 med «10 for Grete», mitt løpeliv virkelig ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser