Maria Sørbø - Maratonminner fra Berlin og Oslo - Runner's World
Annonse

Maria Sørbø

Maratonminner fra Berlin og Oslo

Hei dere,

Først, jeg skal delta på Oslo Winterrun neste lørdag, 3. februar. Juhuu! Jeg gleder meg! Jeg har ikke løpt dette løpet før, så det blir moro. Skal du løpe? Husk at det går an å etteranmelde seg på løpsdagen! 
Jeg kommer til å dele min opplevelse av løpet her på bloggen etterpå.

I forrige innlegg lovet jeg å dele et maratonminne. Jeg har løpt 3 maraton til nå, men flere skal det bli. Jeg har løpt ett i året fra 2015. Selv om de to første maratonløpene begynner å bli en stund siden så deler jeg. En løpsopplevelse eller en løpserfaring går jo ikke ut på dato.

Mitt første maraton i Berlin i 2015 har jeg allerede skrevet litt om, så det blir kort. Det jeg alltid pleier å si er at alle burde få løpe sitt første maraton der. For en folkefest! Løpet er helt flatt, det er en stor runde og det er publikum absolutt hver eneste meter langs løypen. Det er liv og røre, kubjeller og flagg. Skulle tro man var på 5-mila i Holmenkollen. Jeg aner ikke hvor mange «high fives» jeg gav til barn, når jeg så norske flagg ropte jeg HEIA NORGE, og jeg fikk masse heiarop tilbake. Det gav meg energi. Jeg hadde trent godt, og var godt forberedt. Mitt mål var under 4 timer, og jeg hadde bestemt meg for å satse på 5.30 minutter per km. Det ble en fin og jevn løpetur som gav meg tiden 3 timer og 45 minutter til slutt. Det var en utrolig følelse å løpe i mål på Brandenburger Tor. Jeg delte denne maratongleden med en stor gjeng som vi reiste sammen med, inkludert mannen min som også løp sitt første maraton. Uforglemmelig.

Dagen før dagen - NERVØS NERVØS NERVØS! 

Maraton Expo i Berlin var på gamle Tempelhof flyplass. Enormt! 

Sola mitt i fjeset, men lite visste jeg om at dette bildet skulle ut på Runners world blogg en vakker dag. Meget fornøyd dame etter målgang! Viktige detaljer! Chip, armbånd (som var vondt å ta av) og medalje. 

Mitt neste maraton var i Oslo i 2016. Jeg så frem til dette med skrekkblandet fryd. For det første tenkte jeg veldig på hvordan jeg mentalt syntes to like runder på 21 km skulle bli, og for det andre hadde jeg jo hørt at Oslo maraton er et tyngre maraton siden det ikke er helt flatt. Samtidig så er det moro å gjøre dette hjemme, og det MÅ jo bare være med på lista over gjennomførte maraton. Selvfølgelig var målet å slå Berlin tiden til tross for helt annerledes løypeprofil. Det var en solrik og fin morgen. Det var min #høgepålivet venninne Sissel og jeg som skulle løpe full maraton. Det er jo så mye liv på Rådhusplassen når det er maraton. Vi var superspente før løpet satt i gang. Første runde gikk som en drøm. Litt lite publikum ute, men det gikk fint. Deilig å løpe langs Frognerkilen og innover mot sentrum, og helt magisk å komme inn på Tjuvholmen, Aker brygge og Rådhusplassen. Litt ensomt ute blant containerne på Sørenga (Dette var det siste året med den «gamle» løypen), og jeg var veldig spent på runden OPP rundt Tøyenparken, men det gikk bra. Jeg var mildt sagt «høgepålivet» på vei ned derfra, og da møtte jeg Sissel og ropte at: «Det var ikke så ille rundt parken»

Jeg dro på, full av energi, helt til jeg hadde passert Rådhusplassen for siste gang på andre runde. Da begynte det å røyne på. Skulle gjerne hatt litt publikum i stedet for containere på Sørenga, og den turen opp rundt Tøyenparken var ikke like kul som den første. Det jeg imidlertid visste (Hipp hurra!!) var at når jeg løp ut fra Sørenga løp 3.45 ballongen inn, og når jeg kom ned fra Tøyen parken løp 3.45 ballongen opp. Den hadde jeg full kontroll på, og visste at jeg lå et godt stykke foran. Jeg kom til en drikkestasjon på ca 39 km hvor jeg sa til en eldre sprek mann: «Bare den morsomme delen igjen nå.» Det er tungt på brosteinene på Karl Johan, og jeg var stiv som en stokk når jeg skulle over haugen på Christiania torv. Aldri har de siste 400 meterne føltes lengre, men det å løpe i mål på den blå løperen på Rådhusplassen var helt fantastisk! Og vet dere hva? Jeg knuste Berlin tiden min med 10 minutter (!!) Tiden ble 3 timer og 35 minutter.

På maraton Expo i Oslo fikk vi skrive hvorfor vi løper maraton. 

#høgepålivet venninne Sissel og jeg (Har fått tillatelse) før start. Sissel gjennomførste sitt første maraton med glans! 

Underveis .. 

Smiler på Karl Johan på andre runde. Var nok glad målstreken nærmet seg! 

Hipp hurra for ny pers!! 

Sissel og jeg er knallgod på afterrun :-) Flate sko er det eneste som funker etter 42,195 :-) 

I etterkant har jeg ofte tenkt at det ikke var så lurt å forbedre tiden med 10 minutter. Kunne jeg ikke heller tatt det litt step by step? Blir så vanskelig neste gang 😊 Og litt vanskelig ble det på Reykjavik 2017, men det skal jeg dele i et eget innlegg.

Nå har det kommet ny løype på Oslo maraton, men min konklusjon etter maraton 2016 var at to like runder gikk bedre enn jeg hadde sett for meg, og det var supermoro å gjøre dette på hjemmebane. Jeg kommer alltid til å ville delta på en av distansene på Oslo maraton. Går absolutt ikke glipp av den! 

Hilsen Maria :-) 

Kategorier:
Løp Trening 
2018-01-28 21:39, visad 4145 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerMaria Sørbø

Jeg er 41 år, mamma til to og gift med en fin, men travel mann. Jeg elsker å løpe, og har funnet ut at til tross for all verdens tidsklemme så får man tid til det hvis man vil. Jeg bor i paradis, nærmere bestemt helt inntil markagrensen i Oslo. Den dagen vi flyttet dit så sa jeg til mannen min; blir vi ikke sporty her så blir vi det aldri! Klapp på skulderen til oss for at vi ble det! I tillegg til min store løpeglede deler jeg interessen for skiturer og turer på bena i naturen og fjellet med familien. Hovedmålet er å ta godt vare på helsa, og det er heldigvis mange morsomme måter å gjøre det på. Følg meg gjerne her på Runners World hvis du vil se hvordan. Jeg kommer til å skrive om min treningshverdag, løpene jeg deltar på og nye mål som jeg setter meg. Jeg håper du lar deg inspirere. Jeg gleder meg! Instagram: mariasorbo

RSS-flöde

Arkiv


EtiketterI bloggen

Anders Storhaug HeenMer


Kan du hjerte- lungeredning (HLR)? Er du klar til å forsøke og redde liv om et medmenneske faller ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Anna Tien Nguyen-SkaretMer


Løpere er verken normale eller unormale folk, vi er bare en egen rase som stammer fra forskjellige ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser