Mari Weider - Toughest finaleavslutning i Gøteborg - en klassiker på hva du må trene for å bli god i hinderløp! - Runner's World
Annonse

Mari Weider

Toughest finaleavslutning i Gøteborg - en klassiker på hva du må trene for å bli god i hinderløp!

Heisann alle sammen. Som noen kanskje har fått med seg, så fikk jeg meg et bonusløp denne sesongen igår. Jeg vant en deltagerplass på Toughest i Gøteborg lørdag 10.oktober! Jeg ble selvfølgelig kjempeglad, men siden den ikke var plassert inn i kalenderen ble det litt styr for å få det til. Supermann jobbet og kunne ikke være med, jeg hadde kun lørdagen ledig - med det resultat av jentene og jeg kjørte roadtrip tur-retur Gøteborg igår. Kjempegøy, men ganske så slitsomt og. Men hva gjør man ikke for å få løpt et hinderløp til ;)

Idag har jeg gått rundt og lurt på hva jeg kan skrive om løpet som er av interesse for dere! Jeg har jo skrevet ganske så mange racereviews nå denne sesongen, og jeg vet ikke om dere begynner å bli mettet? Jeg få jo naturlig aldri nok - men plutselig datt det ned i meg. Toughestløpene begynner jo å få et stødig feste i hinderløpverden, de ekspanderer fra år til år, og blir stadig større. De er vel det hinderløpet med flest tekniske hindre, noe som antagelig er det som gjør de så populære blant folk. Her får man testet det meste og får masse bonus for pengene.

La oss ramse opp endel av hindrene:

- vegger i diverse varianter

- over-under

- herkules hoist

- dekkflipping

- dipswalk

- ringer

- monkeybar

- platinumrig

- super-combo

- sandsekkbæring

- høyballkombo

- rope-crossing

- sternum check

- gjørmegroper

- dipswalk

- tauklatring

- irish table

- log jump

- trestokkbæring

- dragonback

- tau på fjell

- cargonett

- rampe

Det er et pent lite knippe med hindre her og det slår meg at utifra disse hindrene er det lett å se hva man skal prioritere å trene på hvis man ønsker å bli bedre på hinderløp. Jeg ønsker selv å bruke vinteren på å spisse formen, og utifra gårsdagen er det ihvertfall 3 ting jeg skal øve mer på:

- Spensttrening:

For å i det hele tatt ha sjans til å komme opp til endel av hindrene når man ruver 165 cm over bakken, må man ha god spenst. Vegger, sternum check, dragon back, irish table, rampen og ikke minst høyballkomboen krever at du har spensttreningen i orden. Og spenstreningen må legges sammen med kondisjonstreningen, det er nemlig en helt annen sak å hoppe boksjump med hvilepuls, kontra å hoppe opp til en vegg på toppen av en bakke med 170 i puls.

Grep kombinert med spenst på dragonsback...for ikke å snakke om mental challenge!

Høyballkombo...var ikke helt venn med disse høyballene igår jeg altså!

Mens noen må krype i gjørma velger andre å hoppe over...


Denne frøkna må trene mer på spenst gitt!

Grepsstyrke:

Har du ikke grepsstyrken iorden, blir det mange strafferunder på deg på Toughest. Med hindre som ringer, monkeybar, platinumrigg, supercombo, tau og traverse wall får grepet og overkroppen virkelig kjørt seg. Veldig mange kjører hansker på løp, selv løper jeg for det meste uten. Akkurat igår kunne det nok ha vært en fordel, da grepet mitt glapp på flere steder, men samtidig vet jeg også at det er en av mine svakheter. En enkel måte å trene opp grepsstyrken på, er rett og slett å henge så lenge du klarer. Finn en stang og heng deg opp. En enkel, men effektiv måte å trene seg opp på. En annen måte er farmers walk med tunge vekter. Eller du kan rett og slett øve deg på en av de mange utetreningsstedene som Tufteparken, Ammerudtunnelen (oslo) eller på et treningssenter. De fleste sentre med respekt for seg selv har nå en crossfitsone med monkeybar og andre stenger man kan bruke.


Tauene - en klassiker!


Platinumriggen - som å være på en lekeplass for voksne!

Mer monkeybusiness - ringene til Toughest er legendariske!

Kroppshev:

Mens jeg sitter her og skriver til dere er jeg mørbanket i armene og øverste del av ryggen, og det er rett og slett fordi jeg har dratt meg selv om på x antall hindre igår -  vegger i flere ulike varianter, irish table, rampen, dragon back og ikke minst - igjen - høyballkomboen! Hvis du skal klare å forsere de fleste hindrene på et hinderløp uten så mye hjelp er du nødt til å øve på å dra opp din egen kroppsvekt. Kroppshev, chins og pullups - alle varianter her er knall trening. Dette er lett å øve på både hjemme og på et treningssenter - eller igjen ute i en av de mange parkene. Eller hva med et stillas du går forbi på jobben? Mulighetene er mange - og igjen er det effektiv trening, her blir du lett sterkere fort. Det gjelder bare å gjøre det regelmessig. Og selvom det er litt enklere, er det lov å øve med å ta et hopp, det er nemlig realiteten på et lov, du får muligheten til å ta i litt fart, og det er det straks enklere - og kombinert med spenst og bra grep - ja da er du der!

...spartan velger å gjøre det hakket enklere for oss jenter da...takker for det altså ;)

Viking Race f eks velger å gjøre det likt for alle...og da blir resultatet mitt av og til sånn...

...ja hvis jeg i det hele tatt kommer opp og får tak da...spenst og grep ikke sant...og så styrke til å dra seg opp ;)

I tillegg til dette er det selvfølgelig en styrke om du er en god løper, eller ihvertfall legger ned litt løpetrening. Men dette kan vi snakke om siden.  Her har du ihvertfall litt å begynne med ;)

Takk igjen til Toughest for et fantastisk løp og en herlig opplevelse!

KlemMari


Rampen - det råeste hinderet jeg noen gang har forsert!

Bilder lånt av

Treningsfrue

Robin Amundsen (En av Norges representanter i OCR World Championsship

Viking Race/

Epic action imagery


2015-10-11 20:16, visad 6411 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerMari Weider

Dedikert hinderløper, 2 barnsmamma, intensivsykepleier og gift med Supermann. Lidenskapelig opptatt av en aktiv livsstil vel balansert med et liv verdt å nyte. Jeg gleder meg stort til å dele alle mine hinderløpopplevelser med dere, både gamle og nye – og håper dere vil være md meg på min ferd. Etter å ha trent mye forskjellig hele livet er det så utrolig deilig å endelig ha funnet min nisje. Dere kan følge meg på http://www.ocrnorway.no/ eller instagram – ocrqueen. Snap - OCRNorway

RSS-flöde

Arkiv



Mest lest






I bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

Det er noe magisk med Oslo maraton. Det var her, i 2012 med «10 for Grete», mitt løpeliv virkelig ... [Läs mer]

Abelone LyngMer


(Foto: Lise Bergmann) De ville rovdyrene vi har på fastlandet i Norge er sjeldent en trussel for ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser