Mari Weider - Det ultimate hinderløpet? - Runner's World
Annonse

Mari Weider

Det ultimate hinderløpet?

Mange tenker på Toughest som det ultimate hinderløpet. 8 km fullpakket med fancy og kule hindre, en kul speaker, masse musikk og noen av de beste løperne i Europa på startstreken. Absolutt en god kandidat! Spartan Race og Tough Mudder er vel to av de største hinderløpene i verden, de meste kjente og vær på sin side absolutt gode kandidater med sine utfordringer for alle og enhver, enten du er helt nybegynner eller verdens beste hinderløper.

Og jeg må innrømme at da jeg så denne lille fyren så tenkte jeg - WTF? Hva er dette for et løp? Supermann ville på død og liv løpe dette løpet - og jeg skjønte ikke helt greia....

Idag har de min bunnløse respekt!

I 2016 var de tungt inne i arrangeringen av det første uavhengige europamesterskapet i hinderløp, og jeg var der! Eller rettere sagt...jeg var der for andre gang. Og allerede vettskremt og livredd.

I mars sto nemlig disse 4 på startstreken i Strong viking Mud edition i Nederland. Løpecoach Robin var dessverre skadet, men stilte som verdens beste motivator på sidelinjen. Og det trengte vi! Ihvertfall jeg!

For i det øyeblikket vi nærmet oss løpsarenaen skjønte vi at dette løpet hadde skjønt greia, det var stor og tydelig skilting inn til parkeringen, hvorpå vi ble møtt av parkeringsvakter som fikk geleidet oss pent på plass. Og nå begynte sirkuset!

For Strong viking er et komplett løp, i Nederland blir det avholdt i Berendonk, Wijchen. Et nydelig rekreasjonsområde rundt et vann. Eventområdet var gedigent, vi ble ønsket velkommen av et stort skilt (og adjø da vi gikk), det var som seg hør og bør diverse salgsboder og salg av løpsrekvisitter, det var bagasjeoppbevaring, garderober (!), toaletter og øl/mat/drikkeboder. Og musikk!!! Musikken pumpet ut musikk som fikk deg til å ville danse, blodet pumpet litt raskere rundt i blodet, og vi smilte fra øre til øre!

Men la oss ikke dvele ved fortiden - løpet får en 6'er av meg for eventområdet og stemningen der - men hva med hindrene og løpet i seg selv!

Om Toughest har funnet sin måte å sette standaren på, så synes jeg kanskje Strong Viking har klart det hakket bedre. I Toughest kan du faktisk klare å få meget anstendige tider og plasseringer om du bare løper fort nok. I Strong Viking er det umulig. Du får nemlig utdelt det fryktede armbåndet. Og du har kun 3 forsøk pr hinder på deg for å beholde det. Kommer du i mål uten armbåndet får du tid og finisher t-shirt, men ingen plassering. For å kunne vinne noe her, eller kvalifisere til EM må du komme til mål med armbåndet ditt. Og mange vil sikkert si det er kjipt og urettferdig, men er det hinderløp så er det. Og den ultimate hinderløperen skal kunne klare alle hindrene. Uten hjelp! Men la meg så sette en ting helt klart - dette gjelder konkurranseklassen! Odins wave og distansen Beast på 19 km. Ønsker du å konkurrere er dette klassen å melde seg på i. Men du må være tidlig ute da...for denne klassen blir utsolgt!

For utover dette er det ingen tidtaking i Strong Viking. Som arrangøren selv sier, "Its a challenge!" De resterende klassene i henholdsvis Lightening - 7 km - Warrior - 13 km og Beast - 19 km, er uten tidtaking og det er helt innafor å hjelpe hverandre. Teambuilding, kameratskap og solidaritet. Og ikke minst Ha det gøy! For gøy er det umulig å ikke ha det - ja om man ikke er totalt vinnerskalle da, og finner seg nederst på rampa på magen etter 3.forsøket iført en rød, hvit og blå vest som gjør det umulig å jukse...ja akkurat da er det ikke så gøy...

For du tuller ikke med hindrene i Strong Viking! Kanskje nettopp derfor ble også Strong Viking sin løype i Nederland valgt ut til å gjeste det første EM i hinderløp - selvom da var det selvsagt med enda mer avanserte hindre. Men la oss prate hindre, det er alltid så gøy!

I Strong Viking får du også på lik linje som Toughest vite banen og hindrene på forhånd...ikke at det hjelper så mye egentlig. Beast er uansett latterlig langt og hindrene stiger i vanskelighetsgrad etter hvilken løype du løper. Også en genial greie for så vidt, mestring er viktig for å rekruttere nye hinderløpere!

Nå er det også litt ulike hindre på de ulike versjonene, i tyskland og Nederland er det Mud, Hill og Water edition. Vi skal altså være med på Roskilde edition til helgen, første Strong Viking som arrangeres i Danmark. Og her har de trukket ut noen av de kuleste og råeste hindrene:

Klassikerne:

- tauklatring

- høye vegger ( i flertall)

- vann (i diverse varianter)

- monkeybarer (også i flertall)

- gjørme (masse masse gjørme)

- krabbe hinder

- bæring (jada opptil flere ganger og med ymse rekvisitter...)

- the weaver

- sternum checkers (jadda i flertall...hva ellers!)

Strong Viking hinder:

- XL tau (trenger vi si mer, ekstra tykke kjipe tau å klatre i)

- Hammerkasting (!)

- Gunnors struggle (tidenes kjipeste hinder spør du Mona og meg...men nå skal jeg ta revansje...håper jeg!)

- Fjorddrop (høyeste, mest skremmende sklia ever!)

- Flying Ragnar (et trapes-hoppe-spark-i-bjella hinder som er helt rått...om du nailer det)

- Løpe gjennom låve (!)

- sleggeslåing

- memorytest

- strong wall (grusom variant av en vegg)

- Storm the castle (rampa)

- platinumrigg

- Ja og Sagaen...sagaen er og bli episk...og kommer du hit med armbåndet vel bevart...ja da er sjansene enorme for at dette blir din bane.

Sagaen kommer etter 19 km. Etter 19 tunge kilometer møter du dette grusomt vakre hinderet bestående av kombinasjonen skråvegg- dragon jump - nettklatring - monkeybar - ringtraverse og tilslutt...PEG! Jeg har vært på denne før, jeg vet hva som møter meg - og jeg gruer meg. Skulle jeg mot all formodning komme meg forbi rampen, sternum checkerne, strong wallen, monkeybaren, platinumriggen og alle veggene- fortsatt med armbåndet i behold...ja da er jeg stygt redd det ryker. Men om all treningen og hue henger med...ja da håper jeg det holder inn til EM-plass i det 2. uavhengige Europaemesterskapet i hinderløp. Og som dere ser...det er med tårer i øynene og stolthet i brystet at man viser frem armbåndet til fotografen etter målgang! For så stort er det øyeblikket!

Det ultimate hinderløpet? U tell me...jeg synes nå ihvertfall det kommer tett tett opptil den tittelen!

Wish me luck!

KlemMari


2016-09-22 08:54, visad 5973 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerMari Weider

Dedikert hinderløper, 2 barnsmamma, intensivsykepleier og gift med Supermann. Lidenskapelig opptatt av en aktiv livsstil vel balansert med et liv verdt å nyte. Jeg gleder meg stort til å dele alle mine hinderløpopplevelser med dere, både gamle og nye – og håper dere vil være md meg på min ferd. Etter å ha trent mye forskjellig hele livet er det så utrolig deilig å endelig ha funnet min nisje. Dere kan følge meg på http://www.ocrnorway.no/ eller instagram – ocrqueen. Snap - OCRNorway

RSS-flöde

ArkivMest lest


I bloggen

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Mari WeiderMer


Det er veldig rart med det, den følelsen man har når man plutselig innser at et av årets to store ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser