Maratonmamma - Løpegleden vant - igjen - Runner's World
Annonse

Maratonmamma

Løpegleden vant - igjen

Så skjedde det igjen. Jeg ble forkjøla rett før et stort løp.

Jeg har vært forkjølet to ganger i år: Rett før Ecotrail og rett før Oslo Maraton. Føles litt utgjort...

Jeg skjønte ganske tidlig at det spøkte for min deltakelse i Oslo Maraton, da én etter én i familien havnet strak ut med forkjølelse og magevondt.

Men jeg kunne jo ikke droppe løpet. Jeg som var ambassadør og alt! Og jeg skulle endelig prøve meg på hel maraton.

Har jo løpt maraton før, men ikke i Oslo. Dette måtte bare gå seg til!

Blir jeg frisk i tide?

Dagene frem mot løpet så jeg an formen dag for dag. Jeg var så sent som onsdagen (altså tre dager før Oslo Maraton) usikker på om jeg kunne løpe.

Jeg halset etter løpegruppen på 8 x 1 minutt-intervaller onsdag kveld, og kjente at dette var ikke kroppen min helt klar for. Og det var 8 minutter løping, lizzm. Maraton tar pittelitt lengre tid, for å si det forsiktig.

Torsdag kveld hang jeg litt bedre på intervallene, og fredag tenkte jeg at ok dette får bære eller briste.

Jeg allierte meg med løpevenninne Tone Yvonne om at vi skulle løpe sammen, skravle og ha det gøy. Da senket jeg skuldrene, og begynte å glede meg til løpet.

Oppladingen

Ladet opp med å ligge mye på sofaen, snyte meg og knaske halspastiller, hehe. Men klarte ikke motstå jobben som frivillig på startnummerutdelingen fredag. Det var så gøy i fjor! Her kommer alle innom for å hente startnummer, og jeg blir helt gira av å ønske så mange løpere lykke til. I år som i fjor passet jeg på å stille meg ved siden av Thea Anette slik at vi fikk skravlet innimellom slagene :-)

I matpausen kom jeg i prat med ei engelsk dame som lurte på mye rundt traseen og drikkestasjonen. Da skravlet jeg i vei med henne og fikk samtidig forberedt meg litt selv ;-)

Anbefaler virkelig å jobbe som frivillig under Oslo Maraton dersom du har muligheten.

Jeg delte ut startnummer fra 8.30 til 14.30, hentet mitt eget startnummer og stakk hjem for å hvile max. I den grad man får hvilt hjemme med syk mann og barn ;-)

Løpsdagen

På lørdag følte jeg meg ganske fin i kroppen - selv om jeg var snørrete, og utstyrte meg med en pakke Kleenex i løpevesten ;-)

Løpet er i gang!

Første runde gikk veldig greit. Vi løp og skravlet, danset til DJ-enes musikk, og ga highfive til kjente og ukjente i løypa.

Vi brukte bare 5 minutter mer enn min dårligste halvmaratontid på flatere løype, så jeg ble litt bekymret for at vi startet for hardt.

Men det skulle gå noen kilometer til før jeg begynte å kjenne det på kroppen.

Rundt 28 km møtte jeg den berømmelige veggen. Pulsen steg og jeg syntes fryktelig synd på meg selv.

Men det gikk heldigvis over :-) To ting hjalp meg veldig på veien: Tone Yvonne sitt gode humør - og teten i halvmaraton som tok oss igjen. Endelig ble det liv i løypa igjen :-) For det er ulempen med maraton i Oslo: Det er ganske få i baktroppen. Så det blir litt ensomt. Det vil si glissent.

De siste 3-4 kilometerne til mål blir vi båret inn av jubelen fra publikum. Generelt er det mye mer hjelp å få fra publikum langs årets løype, selv om her var flere drøye bakker og krappe svinger. Greit med variasjon i traseen også, så ikke alt blir flatt og monotont.

Konklusjon: Å løpe maraton med forkjølelse er ikke noe jeg anbefaler. Men alle kjenner sin kropp best, og jeg vurderte at det var innafor ;-) Ble en litt tøff tur sånn cirka midtveis, men totalt sett var det en flott opplevelse.

Det var utrolig deilig å løpe uten tanke på hvor lang tid vi brukte, bare nyte turen og folkelivet.

Og maraton skal være litt tungt innimellom, forkjølelse eller ei. Ellers har du ikke pushet hardt nok, si ;-)

Etter en dusj på jobben til Tone Yvonne gikk vi ut og spiste treretters middag på Aker Brygge, og skravlet om løpet og altmulig annet. En superfin kveld!

Jeg angrer ikke på at jeg deltok! Blir nok deltakelse til neste år igjen, på hel eller halv. (La dere merke til at jeg skrev hel først, hehe.)

Og jeg skal garantert være med som frivillig til neste år også. Gleder meg allerede!


2017-09-26 21:03, visad 2626 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerMaratonmamma Pettersen

Nordlending (født 1971) bosatt i Bærum. Trebarnsmor og frilansjournalist, som blogger om løping og livet – i den rekkefølgen. Ble hektet på løping høsten 2012. Jeg har oppdaget at stahet og utholdenhet er min styrke, og har dermed en hang til lange løp. Medlem i Romerike Ultraløperklubb. Trener variert, og har deltatt i løp som varierer i lengde mellom 5-80 km, de fleste i terreng. Jeg er løpetrener i Tren For Livet, og kjører løpekurs på Jar i Bærum. I tillegg tilbyr jeg onlinekurs for dere som bor et stykke unna. Det er utrolig inspirerende å kunne motivere andre, og det er en sterk drivkraft i løpingen. Bloggen min ligger også på liselysfjord.wordpress.com. På Instagram, Snapchat og Twitter heter jeg også Maratonmamma.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Elisabeth BorgersenMer


Så godt å være tilbake i løpeskoene og gøy med nye utfordringer. Selv om treningsmengden ligger på ... [Läs mer]

Wenche WikstrømMer

For 6 år siden var det helt utenkelig at jeg skulle løpe en 10 km, etter å ha gått rett i veggen ... [Läs mer]

Eira TorsteinsenMer

Hei dere! Søndag 30. september deltok jeg på rosasløyfe-løpet i Tromsø sammen med mange andre ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser