Maratonmamma - Du klarer mer enn du tror - Runner's World
Annonse

Maratonmamma

Du klarer mer enn du tror

Når du tenker at du er dødssliten, og ikke orker løpe en centimeter til. Det er da du greier det utroligste. Bare du får litt drahjelp av en venn. Eller har en pers i sikte.

:-)

Sønnen min lærte på skolen at en ukjent er en venn du ennå ikke kjenner. Og det tenker jeg er så fint sagt og tenkt. Og på løp er det iallefall sant. Der kommer du i kontakt med mange ukjente, som straks blir kjente :-) Løpinga gjør iallefall at snakketøyet mitt løper løpsk ;-)

I går løp jeg Wings For Life App Run på Sognsvann i Oslo. Det er et globalt løp som arrangeres i ulike byer rundt om i verden. I Norge er det Stavanger som er vertsby. Men uansett hvor du befinner deg kan du laste ned appen og bli med. I de største byene samles folk og løper sammen. Som ved Sognsvann i går.

Jeg lastet ned appen, og fikk meldt meg på Team Triatlars. Litt gøy å være med på et team også. Ved Sognsvann var det rundt 50 stykker som sto klare til start. Jeg løp rolig, tok det som en søndagstur og var spent på hva appen ville si når 30 minutter var passert. Etter 30 minutter starter nemlig "the catcher car", bilen som tar løperne igjen.

Jeg hørte dette: "The catcher car has caughted up on you. The catcher car has started." Hæ??

Skjønte rimelig kjapt at appen hadde konka. Jeg var registrert med 36 meter, juhu! Not. Men jeg tenkte jeg får løpe videre likevel.

Litt før halvveis på andre runde tar jeg igjen ei jente jeg synes å huske fra runden før. Jeg tenker at vi ligger i omtrent samme tempo, så jeg spør om jeg kan henge meg på henne og registrere hennes tidspunkt for når bilen kommer.

Hun er takknemlig for selskap, for det viser seg at hun begynner å nærme seg den lengden hun har løpt nonstop før: Nemlig 5 km. Men når du skravler går kilometerne raskt ;-) Og da vi passerer 7,5 km utbryter Beate "så langt har jeg aldri løpt før uten å stoppe og gå". Så da tar vi et par juhuer for det, og løper videre :-)

Bilen har fortsatt ikke tatt oss igjen, så vi starter på tredje runde. Beate begynner å snakke om at det hadde jo vært gøy å klare mila. Så klart skal vi det! Vi bryr oss ikke om pollen (Beate er veldig allergisk, og sliter med tett nese ++) og slitne bein. Vi løper på. "The catcher car has caughted up on you". Jaja, vi klarte 9 km.

Men vi var ca en kilometer fra "mål", så vi løp likegodt dit.

Beate var sliten, men superglad og stolt. Hun hadde perset på distanse med 100 prosent! Fra 5 til 10 km! Veldig gøy! Du klarer alltid mer enn du tror.

Wings For Life World Run er et veldig fint konsept. Da jeg kom hjem fulgte jeg med på de siste løperne verden rundt. Global vinner ble svenske Aron Anderson som tilbakela 92.2 km på en vanlig rullestol. Rått!

Neste år kunne jeg hatt lyst til å delta i en europeisk storby. Må planlegges :-)

Men Stavanger, eller løpe med appen her er også gøy. Anbefales!

Inntektene fra løpet går til Wings For Life Foundation, som har som formål å finne en kur for ryggmargsskader.


2017-05-08 20:40, visad 5840 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerMaratonmamma Pettersen

Nordlending (født 1971) bosatt i Bærum. Trebarnsmor og frilansjournalist, som blogger om løping og livet – i den rekkefølgen. Ble hektet på løping høsten 2012. Jeg har oppdaget at stahet og utholdenhet er min styrke, og har dermed en hang til lange løp. Medlem i Romerike Ultraløperklubb. Trener variert, og har deltatt i løp som varierer i lengde mellom 5-80 km, de fleste i terreng. Jeg er løpetrener i Tren For Livet, og kjører løpekurs på Jar i Bærum. I tillegg tilbyr jeg onlinekurs for dere som bor et stykke unna. Det er utrolig inspirerende å kunne motivere andre, og det er en sterk drivkraft i løpingen. Bloggen min ligger også på liselysfjord.wordpress.com. På Instagram, Snapchat og Twitter heter jeg også Maratonmamma.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Team RW RåskinnetMer

Med kun noen få dager kvar til startskuddet går av på Råskinnet er det mye følelser som er i sving ... [Läs mer]

Hege IsaksenMer

Hallo løpefolk 😊 Da har jeg løpt på Scott sine sko (Supertrac RC) i litt over en uke, og ... [Läs mer]

Anders Storhaug HeenMer


Våren gjør det så fristende å løpe mye! Mange øker løpsbelastningen voldsomt i løpet av noen få ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser