Kari F Lingsom - Seks måneders slit - Runner's World
Annonse

Kari F Lingsom

Seks måneders slit

De ti siste dagene har jeg vært i toppingsmodus. Halvert treningsmengde og kun noen få intensive og noen helt rolige økter er gjennomført. Half Challenge Barcelona går av stabelen på søndag, og da skal kroppen være tipp topp og klar til start. Etter seks måneder med knallhard jobbing, er det endelig klart for å vise hvorfor jeg bruker nesten 20 timer i uken på trening.

Jeg er glad jeg har en trener som lager opplegget for meg. Topping er nemlig noe jeg synes er vanskelig å justere selv. Risikoen er stor for at jeg da ville gjort for mye. For når treningsmengden reduseres kraftig sier det seg selv at overskuddet kommer. Og da øker treningslysten min. Nå har jeg en plan fra Hans å følge - og jeg følger den til punkt og prikke.

Siden søndag 5. mai har jeg trent så godt som ingenting. Det føles i hvert fall sånn, selv om timeantallet ligger på 7-10 timer per uke fortsatt. 3 timer om dagen har blitt til rundt 1 time pluss rolig sykling til/fra jobb. Annenhver eller hver tredje dag har jeg kjørt korte intensitetsøkter med god hvile mellom hvert drag. Typisk 6x4 min i konkurransefart på sykkel med 10 min hvile mellom, eller noen 100m og 200m sprint med 200 m jogg mellom. Lang oppvarming og lang nedjogg. Flere dager med hvile mellom. Selv svømmingen har kun bestått av 45 minutters økter med korte sprinter og noen 200-metere i konkurransetempo for å lære kroppen å kjenne igjen farten. Og det føles så bra!

Ekstra tid til blogging har det også blitt, her kan du lese min test av løpeskoen Zoot Ultra Kalani 2.0.

Resultatet er en kropp full av overskudd. De første fire dagene i toppingsperioden var jeg supersliten og hadde gangsperre etter knallhard innsats på slutten av oppkjøringsperioden. Men nå er det bare velstand. Kroppen lengter etter å prestere! Jeg vet at jobben er gjort. Seks måneders slit er gjennomført uten skader og uten sykdom (to små forkjølelser bare). 17,2 timer trening med kvalitet har jeg i snitt gjort HVER uke siden slutten av november. DET er kult å vite.

Nå skal jeg kose meg og glede meg frem til start. Nyte konkurransen og spenningen før start. Jeg er klar (med nye Zoot Ultra Race 4.0 til å løpe i)!

Nye sko fra Zoot skal brukes på søndag

Kategorier:
Trening 
2013-05-15 11:04, visad 4457 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerKari F Lingsom

Det går i ett hjemme hos meg. Jeg holder på med tre idretter på en gang og prøver å sjonglere dem mellom familielivet og mammarollen. Det er ingen dans på roser. Knallharde prioriteringer må til for å få kabalen til å gå opp. Hverdagen er hektisk og helgene fulle av aktiviteter for liten og stor. Vi prøver å løse det på best mulig sett og finner alltid tid til trening. Det gjelder bare å ha noen faste avtaler, god planlegging og en bra porsjon treningsvilje. Jeg har trent mye siden barneårene. Først som svømmer og siden som triatlet. På denne bloggen vil jeg skrive om hvordan jeg løser kabalen og finner inspirasjon, motivasjon og tid til å trene mye i en ellers hektisk hverdag. Følg meg gjerne på http://fullfartlingsom.wordpress.com

RSS-flöde

ArkivMest lest


I bloggen

Bjørg Astrid JohannesenMer

Målene for 2019 er nådd! Det har vært et fantastisk løpeår! Året er imidlertid ikke over enda. Det ... [Läs mer]

Lidingöloppet 2019Mer

Hei. Nå har det gått noen uker siden sist jeg skrev. Da var det slutten av august og jeg hadde ... [Läs mer]

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser