Henrik Knudsen - Løpetips i Stavanger - Runner's World
Annonse

Henrik Knudsen

Løpetips i Stavanger

Når jeg er på jobbreise i Stavanger bor jeg midt i sentrum. Mitt favoritthotel i byen er Clarion Collection Hotel Skagen Brygge. Enkel parkering rett ved hotellet, sentral og flott beliggenhet på bryggen, kveldsmat og alltid god service fra de ansatte.

Løpeturene mine i Stavanger har bare blitt til av seg selv. Begynner å løpe, for å se hvor jeg ender opp. Det har blitt for det meste runder på asfalt rundt omkring i sentrum. Det er fint det, men ofte er det ganske mye biltrafikk og støy.

En kveld jeg var tilbake på hotellet etter en løpetur, kom jeg i snakk med hotellsjefen. Han hadde sett at jeg av og til var ute på vift med løpeskoa. Når jeg fortalt at jeg hadde løpt 20 km rundt i nærheten av sentrum, kom han opp med en ny rute som han mente var veldig fin. Dette hadde jeg aldri tenkt på. Det å spørre dem i resepsjonen som mest sannsynlig er fra byen er jo en fin måte å få lokale tips på hvor det er flottest å løpe.

Anbefalingen hans var å løpe en runde rundt Store Stokkavannet. Totalt tippet han at turen ville ende på ca. 15 km. Denne runden løp jeg neste ettermiddag. Ganske enkelt å finne fram fra sentrum av Stavanger. Når du kommer til Store Stokkavannet, er det bare å finne grusstien som går rundt vannet. Jeg valgte å løpe runden med klokka. I begynnelsen løper du forbi en Stavanger golfklubb. Fin grussti, godt merket opp for hvor du skal løpe og flotte omgivelser med utsikt til vannet hele runden.

Totalt endte turen på 15,1 km. Jeg tok det som en rolig tur i ettermiddagssola og brukte da 1 time og 27 minutter. Det er en flat og fin løype som det helt klart går fint å løpe mye fortere.

Utsikt fra hotelrommet og en kaffekopp etter løpeturen er aldri feil.

Se også Instagram kontoen min hoiliknudsen for en liten video tatt opp fra turen juni i fjor.

Kategorier:
Kom i gang Løp Trening 
2017-05-11 18:34, visad 6121 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerHenrik Knudsen

Jeg heter Henrik Høili Knudsen, er 36 år og bor i Drammen. Ukentlig løper jeg ca 3-4 ganger. Jeg er altså ikke noen eliteløper, bare en glad mosjonist :-) I 2015 løp jeg mitt første halvmaraton med startnummer på brystet. Det er gøy å løpe både i byen og i skogen.

RSS-flöde

ArkivMest lest

I bloggen

Wenche WikstrømMer

Hei! Da skal jeg endelig få skrevet et blogginnlegg igjen! Siden sist jeg skrev er Birken ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

Det er vår, men her hvor jeg bor er det fortsatt full vinter. Joda, det er bart på fortauet ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei! Da har jeg kommet tilbake til Budapest etter 10 dager på ferie hjemme i Norge. Det trengte jeg ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser