Elisabeth Borgersen - Ta en tur på stien! - Runner's World
Annonse

Elisabeth Borgersen

Ta en tur på stien!

 

Etter to uker på mølle er det vanskelig å beskrive følelsen av å slippe seg løs på stien igjen. Selv med noen godøkter på mølle kjeder jeg med lett når løpingen blir så monoton. Jeg løp mye på mølle tidligere, når jeg startet å løpe for en 8 års tid tilbake gikk det mye i nettopp mølleøkter. Men etter å ha oppdaget følelsen av å løpe i terrenget og mulighetene det gir er det lite som gir en sånn glede som å få løpe rundt i naturen, nyte utsikten og den friske luften. Nå brukes mølla kun når det er eneste alternativ eller om jeg skal kjøre en godt kontrollert progressiv økt eller intervall.

Med nye tights fra Rehband var det derfor bare å snøre skoene og stikke til skogs så fort jeg var tilbake på land. Jeg er heldig og bor i direkte nærhet til marka og har mange stier og velge mellom. Av gammel vane blir det likevel gjerne den vanlige blåstien opp til Lilloseter (var det noen som sa vanedyr?). Utrolig godt å snuse inn den friske luften og se de flotte høstfargene.

Det å komme meg ut på stien igjen er noe jeg føler hjelper på å redusere faren for belastningsskader. Variasjon i underlag er ingen nyhet og personlig føler jeg at det 'løsner' litt i kroppen når jeg går fra mange økter på mølla, eller på asfalten, til å la beina gå på stien. Terrenget har for meg blitt det underlaget jeg kjenner kroppen tåler større økning i mengde kanskskje nettopp fordi det hele tiden er noe nytt. En tur på stien krever mer av alle musklene i hele kroppen, krever mer av balansen og setter større krav til reaksjonsevne, særlig på teknisk sti. Jeg har troen på at en og annen løpetur i skogen gjør godt får både kropp og sjel selv for de som har størst fokus på asfalt og bane. Bare det å bytte ut asfalten med en tur på grusvei gir kroppen en variasjon i underlag og belastning.

Røtter, steiner og andre hindringer krever variasjon av steglengde og retning noe som stiller større krav til tankevirksomhet og konsentrasjon. Dette er en av grunnene til at jeg føler løping i terreng gir så mye ekstra energi. Jeg glemmer hverdagen og er helt tilstede i natur og løping.

Så min anbefaling for helgen; kom dere ut i skogen! Med det flotte høstværet som vi har i store deler av landet om dagen er faren størst for en skikkelig energiboost.  Kanskje dere til og med finner noen siste rester av årets bær på løpeturen.


Jeg fant, jeg fant!

Kategorier:
Skader Trening Løp Produkter 
2015-10-16 11:23, visad 8570 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerElisabeth Borgersen

Naturelsker og dedikert løper som etter flere år på asfalten har fått smaken for lengre fjelløp med mange høydemeter. Stikkordene er unike naturopplevelser og mestringsfølelse. Gjennomførte maraton 7,5 måned etter en korsbåndsoperasjon, og vet hva det innebærer å trene seg opp etter større og mindre skader. I en travel hverdag med mye reising er det i løpeskoene jeg finner roen. Run more, worry less!

@elisbo

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser