Elisabeth Borgersen - Sesongstart - Runner's World
Annonse

Elisabeth Borgersen

Sesongstart

Etter å ha gjennomført Hardangervidda maraton i begynnelsen av september bestemte jeg meg for noen ukers treningsfri, la kroppen få hvile skikkelig før jeg tok fatt på treningen igjen mot 2016 sesongen.

De siste par årene har ikke løpetreningen vært optimal. En korsbåndskade i januar 2015 med påfølgende operasjon satte en naturlig stopper for all løping i over et halvt år. Jeg klarte likevel å gjennomføre New York maraton november 2015 med kun tre måneders løpetrening, noe som resulterte i en utslitt kropp. Med mye hvile og fokus på å nyte løpingen, og ikke minst de naturopplevelsene jeg får igjennom løpingen, ble sommeren 2015 en kjempeopplevelse; Hornindal Rundt (den 'korte' distansen), Axa fjällmarathon og Hardangervidda maraton.


Jeg er nå supermotivert til flere lange (og lengre) fjelløp i 2016 men for å komme dit vet jeg at det kreves grunnarbeid. Det viktigste for meg er å ha en kropp som tillater meg å løpe så langt jeg vil, opp og ned høye fjell og som kommer til å la meg holde på slik i mange år. Hornindal Rundt i år var en oppvekker, hoften min begynte å krangle og minte meg på at man begir seg ikke ut på 75 km med nærmere 6000 høydemeter uten å ha trent skikkelig til det på forhånd.


Men nå begynner det å klø i beina, jeg begynner å lengte etter å komme meg ut i skogen og opp på fjellet. Tiden er inne for å begynne og legge grunnlaget for 2016.
Tempo og kilometer kommer ikke til å få så mye fokus de nærmeste månedene. Nå skal jeg bare rolig komme i gang med løpingen igjen og gradvis øke kilometerne. Det blir mye styrketrening for å gjøre klar kroppen til å tåle de kilometerne og høydemetrene som kommer i 2016. Korsbåndskaden har i det minste gitt meg mye kunnskap om styrketrening, et område jeg tror vi løpere generelt kan bli bedre på.


De siste to ukene har jeg vært på sjøen, som jeg er i perioder på grunn av jobb. Heldigvis har vi både tredemøller, styrkerom og matter her ute, ja i bunn og grunn alt jeg trenger. Det har gitt meg en fin-fin mulighet til å starte opp siden det ikke er stort annet å gjøre her ute før jeg går på skift. Jeg har fått til flere runder med styrketrening og det kjennes godt at det er lenge siden sist, støl er stikkordet. Runder på mølla har det også blitt. I dag med skikkelig go'følelsen, sånn at jeg ikke hadde lyst å stoppe. Følte meg heldig da, heldig for at jeg har løpingen, og at den kan gi meg glede selv inne på en tredemølle.


Men nå ser jeg virkelig frem til å komme meg på land igjen, ut i skogen og la beina gå. Deilig frisk høstluft og fine fager. Jeg vet også at det ligger en pakke og venter på meg der hjemme, stor stas! Produkter fra Rehband som jeg har vært så heldig å få prøve. Jeg tror ikke det skader ikke med litt hjelp for å holde seg skadefri. Følg med her så skal jeg holde dere oppdatert.


2015-10-09 09:48, visad 5072 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerElisabeth Borgersen

Naturelsker og dedikert løper som etter flere år på asfalten har fått smaken for lengre fjelløp med mange høydemeter. Stikkordene er unike naturopplevelser og mestringsfølelse. Gjennomførte maraton 7,5 måned etter en korsbåndsoperasjon, og vet hva det innebærer å trene seg opp etter større og mindre skader. I en travel hverdag med mye reising er det i løpeskoene jeg finner roen. Run more, worry less!

@elisbo

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Lidingöloppet 2019Mer

Hei. Nå har det gått noen uker siden sist jeg skrev. Da var det slutten av august og jeg hadde ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser