Carina Øglænd - Å date en løper - Runner's World
Annonse

Carina Øglænd

Å date en løper

Hvis du vurderer å date en løper, eller hvis du allerede er blitt sammen med en slik, er dette en enkel manual for deg. Hvis du derimot er løper selv, og dater en ikke-løper er dette en påminnelse på hvordan livet med deg faktisk kan være.

1. Løpere må betegnes som samlere. De aller fleste av dem samler på kilometer. De samler også på deltakelser i løp. Alle samlere kan ha et litt forskrudd forhold til det de samler på. Dette gjelder også løperen. Hvis løperen blir fratatt muligheten til å samle kan det føre til aggresjon, fortvilelse eller i hvert fall varierende humør.  Spesielt vanskelige å ha med å gjøre kan de bli hvis de, etter lang samletid, ikke får løpt med startnummer på brystet. Hvis årsaken til uteblitt deltakelse skyldes skader eller plager, spesielt av langvarig art, anbefales det å nærme seg løperen med ekstrem varsomhet, forståelse og medfølelse. Det anbefales også stor grad av evne til å lytte.

2. I det daglige anbefales det å la løperen få sin samletid. Samletiden kan til en viss grad gå utover kjærestetid. Dette er et særdeles viktig moment i det å date en løper. Jo fortere dette forstås, jo lenger vil forholdet vare. Det er likevel lov til å stille krav til løperen om å ta hensyn til den andre i parforholdet, slik at ikke all fritid blir samletid. Det anbefales likevel at ikke-løperen skaffer seg en egen hobby.

3. Ikke-løperen må også være klar over at samletid ofte går utover sosialiseringstid. Dette være seg helg eller høytider. Det er ikke gitt at løperen vil gi opp en planlagt langsamlingstur søndag kl 08.00 for å være med på fest lørdag kveld. Hvis derimot løperen får beskjed god tid i forveien, en fem, seks uker, kan det være muligheter for lemping av planlagt langsamling.

4. Som ikke-løper vil det være komplett uforståelig for deg at løperen, i tillegg til å samle kilometer og startnummer, samler på løpesko. (Unntaket er hvis du er syklist, motorsyklist, driver med kiting e.l. og har stor forståelse for behovet for nytt utstyr.) Løpesko slites nemlig enormt fort, og spesielt rundt sesongslipp for de nye modellene. Kvinnelige løpere har et stort behov for løpesko i mange ulike farger, slik er det bare.

5. Likedan er behovet for den aller nyeste GPS-klokka stort. Ikke det at den gamle var spesielt slitt, men den nye har i hvert fall tre nye funksjoner som en løper med respekt for seg selv ikke kan leve uten. Det forstår du helt sikkert? Selv om det var planlagt innkjøp til hus og hjem, som nå må vente.

6. På ferie er det best for alle om løperen får, ja, løpe. Dette anbefales for at ferien skal bli bra for begge parter. En løper som har fått samlet inn kilometer i det store utland, er en fornøyd løper. Tidspunkt for innsamling bør dog være åpent for forhandling.

7. Sist, men ikke minst: Det aller beste for løperen er om du stiller opp og heier når innsamling av kilometer skjer med startnummer på brystet. Dette vil sikre en hengiven kjæreste i lang tid etterpå. Det er også lov å lytte oppmerksomt til løperen fortelling av slike innsamlingsrunder. Men for guds skyld, når løperen vil fortelle det for sjette gang, er det lov å si vennlig men bestemt stopp. For i slike tilfeller har løperen ingen begrensing og trenger dermed din hjelp.

Jeg håper manualen var forståelig og grei. Jeg håper ikke den var avskrekkende.

Lykke til!

Carina


2014-06-09 14:18, visad 23723 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerCarina Øglænd

42 år, bosatt på Røros. Mastergrad i helsefremmende arbeid. Jeg elsker trening og jobber med det til daglig på Aktiviteten Treningssenter på Røros. Jeg er en "fersk" løper. Løper helst halvmaraton, da jeg virker best etter 7 km. Favorittsko er Mizuno og Saucony. PB 3.52.04 på maraton og 1.44.31 på halvmaraton. I bloggen min prøver jeg å ha et litt filosofisk syn på løping og livet generelt, uten at det blir alt for alvorlig. Jeg skriver om løpegleder og mål, om forskjellige typer økter og om forbygging av skader. Egen blogg: carinaontherun.blogspot.no Instagram: carinaontherun

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Forrige uke deltok jeg i to små, lokale løp i Ålesund. Det er noe eget med disse løpene. Treffer ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser