Abelone Lyng - Jeg har teste Trysilrypa kort løype! - Runner's World
Annonse

Abelone Lyng

Jeg har teste Trysilrypa kort løype!


På søndag tok jeg turen til Trysil for å teste ut Trysilrypa traseene og for å hilse på arrangørene. Jeg tok bussen fra Oslo og etter en 3 timers behagelig busstur kunne jeg endelig sjekke inn på hotellet. Planen var å spise lunsj med arrangørene Gro og Gedde og fotograf Einar på mandag før jeg løp igjennom begge Trysilrypa traseene. Siden det ville bli en ganske lang løpetur neste dag lot jeg løpeskoene stå og dro i stedet på meg tursko og tok meg en liten gåtur opp skibakken. Det er godt å få beveget litt på kroppen etter å ha sittet stille på en buss noen timer.

På mandag formiddag nøt jeg en lang og god frokost, tittet litt på klær i Sport Lodgen, tok livet med ro og samlet energi til å løpe noen timer på fjellet. For jeg skulle ikke bare løpe igjennom traseene, det skulle også filmes og tas litt bilder.


Det ble en super hyggelig lunsj med arrangørene og fotografen og etter litt planlegging av hvordan dagen skulle legges opp, fikk jeg en pakke med noe av årets rypekolleksjon og gikk tilbake til rommet for å gjøre meg klar for langtur.


Jeg elsker forresten rypekolleksjonen. Freshe og behagelige løpeklær som jeg følte meg vel i. Dette er klær som kommer til å være helt perfekte for temperaturen og været på fjellet i September måned, men i Juli måned var det for varmt å løpe i lange tights og jakke, så det ble shorts og t-skjorte på gjennomløpningen.


Jeg ble kjørt opp til Fageråsen og ble vist hvor løypene gikk. Begge løypene skulle være godt merket så jeg var ikke bekymret for at jeg skulle gå meg bort. Og så satte jeg av sted.


Den korte trysilrypa løypen er på 6 kilometer. Dette er en runde jeg tror de aller fleste klarer å løpe og som jeg anbefaler alle som har lyst til å løpe terrengløp, men som kanskje ikke har løpt så mye i terreng før eller som synes at 5 kilometers løp er overkommelige, mens 10 kilometer kanskje er for langt.

Det første som møter deg når du løper over startstreken er en lang bakke. Dette er helt klart den kjedeligste biten av Trysilrypa. Jeg ser for meg at mange nok har brent seg på at de har startet for hardt. Ikke bare er det en tøff oppoverbakke, det er også ganske kjedelige omgivelser. Men bare hold ut, for etter 800 meter med tung motbakke kommer man opp til der den fine delen av Trysilrypa starter. Og derifra er det bare vakker natur og fantastisk utsikt som venter deg. På trysilrypa kort løype blir det nå et stykke rett frem med jord og grusvei før man kommer til en myr hvor det er laget en sti av klopper sånn at man kan komme seg tørrskodd over. Når jeg kom hit smilte jeg fra øre til øre, for her er det vakkert! Lett å løpe her er det også.


Etter myra får man en svak nedoverbakke på jord og grusvei og her kan man hente seg inn før man kommer til den siste oppoverbakken i den korte løypa.
Og den begynner når man tar av til venstre inn på en fin sti. Dette er ikke en bratt bakke, men den er litt seig for det og her er det også mer steinete og det krever mer konsentrasjon å løpe her.


Og når du har kommet til toppen er det bare å glede seg over utsikten og nedoverbakken som kommer. Nå er du nesten i mål!


Helt nede ved mål er det et kort parti som er ganske vått, spesielt om det nettopp har regnet. Men der ligger det planker og paller som gjør det mulig å komme seg nokså tørrskodd over. Og jenter, dette er et terrengløp, man skal helst ha litt gjørme oppover leggene når man kommer i mål.


Så er det bare å løpe i mål med heiarop fra tilskuerne som koser seg på uteserveringen i målområdet og kjenne på den utrolig gode følelsen som kommer når man har klart å gjennomføre løpet og kanskje til og med har klart å imponere seg selv litt med å ha løpt litt fortere enn man hadde trodd man ville.


Så bli med til Trysil 7-10 september og vær med å løpe ett av årets fineste løp bare for jenter!

Kategorier:
Løp 
2017-07-28 09:53, visad 966 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerAbelone Lyng

Dette er en blogg som promoterer Trysilrypa Terrengløp. Jeg er en aktiv og positiv jente på 30 år. Bor i Oslo, jobber som sykepleier og har to barn. Ble hekta på løping våren 2016 og har bestemt meg for at år 2017 skal bli et skikkelig løpeår. Hovedmålene mine for 2017 er å løpe minst et halvmaraton, et maraton og Trysilrypa (13km). Jeg løper helst i skog og mark og løper aldri på mølle. Får som regel til 4-5 løpeturer i løpet av en uke. Løping gir meg påfyll av energi, overskudd til å takle en hektisk hverdag og masse glede. Motto: Det er i motbakke man blir sterk. Følg meg gjerne på Instagram @abelonely der legger jeg ut bilder fra løpeturene mine.

RSS-flöde

Arkiv


EtiketterI bloggen

Anna T Nguyen-SkaretMer


For å bli en god løper må jeg løpe mye. For å bli en god syklist må jeg sykle mye. For å bli en god ... [Läs mer]

Torunn BrandvoldMer


Nå nærmer det seg innspurten mot Trysilrypa. Har vært mye gåing i fjellet i sommer så jeg føler meg ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei :D Nå som vi er inne i et nytt år er det vel flere enn meg som reflekterer litt over det som ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser