Vondt i beinhinnene? - Runner's World
Annonse

Vondt i beinhinnene?

Skader: Her er tre måter å bli kvitt smertene på!


Beinhinne-problematikk er dessverre ganske vanlig blant løpere. Her gir vi deg tre enkle tips til hvordan du kan slippe disse smertene, som kan by på store utfordringer hvis de virkelig får satt seg.

1. Bruk innleggssåler
Ved å løfte fotbuen med innleggssåler reduserer du belastningen på føttene. Du trenger ikke å bruke sålene for resten av livet hvis du er flink til å trene opp leggene. Anse sålene som en midlertidig avlastning for beinhinnene, og legg de bort når smertene forsvinner. Det finnes veldig mange ulike såler på markedet, og det er ikke sikkert du finner de som passer deg best, med en gang. Bruk litt tid på å prøve ut forskjellige modeller, til du finner de som fungerer for deg.

2. Tøying og hvile
Det er viktig å tøye støle legger og akillessener -de kan nemlig bidra til betennelse i beinhinnene. Reduser løpsmengden og tren alternativt med liten belastning (prøv sykkel, aquajogg eller svømming). Når du begynner på vanlig treningsopplegg igjen, er det viktig at du begynner forsiktig. "Too much, too fast, too soon" er et velkjent uttrykk i løpeverdenen, og opphavet til mange skader. For mye økning i løpsmengde innenfor et lite tidsrom kan få skaden til å komme tilbake.

3. Massasje med is
Frys en papirkopp med vann, fjern overdelen av begeret, og masser med isen direkte på beinhinnene i 10-15 minutter. Gjør dette etter løpeturene dine for å dempe betennelsen og smertene.

Vi håper dette kan hjelpe med å forhindre uønskede treningsavbrudd på grunn av beinhinnebetennelse, og ønsker deg en god helg!Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser