Vondt i beinhinnene? Vi vet råd! - Runner's World
Annonse

Vondt i beinhinnene? Vi vet råd!

Skader: Fire tips til hvordan du kan bli kvitt smertene.


Problemer med beinhinnene er, dessverre, ikke et ukjent fenomen for løpere. Vi har fire enkle ting du kan gjøre for å unngå smertene og de ulempene vonde beinhinner fører med seg.

1. Innleggssåler
Ved å løfte fotbuen reduseres belastningen på leggene. Du må ikke bruke innleggssålene for resten av livet; hvis du er flink til å trene opp føttene kan du klare deg uten. Anse innleggssålene som en midlertidig avlastning for beinhinnene, og legg dem vekk når smertene forsvinner. Prøv deg frem med ulike modeller til du finner de som passer best for deg.

2. Tøying og hvile
Tøying motvirker støle legger og akillessener, som begge kan bidra til smerter i beinhinnene. Reduser antall kilometre, men ikke slutt å løpe. Suppler heller med alternativ trening som sykkel, svømming, aquajogg og så videre. Når du er klar for å gå tilbake til vanlig løpsmengde er det viktig å bygge seg opp gradvis. For mye løping på for kort tid kan få skaden til å komme tilbake.

3. Massasje med is
Fyll en pappkopp med vann, og legg den i fryseren. Når vannet er fryst, tar du koppen ut og river av den øverste delen. Stryk isen langs beinhinnene, i 10-15 minutter. Litt ubehagelig, men dette vil dempe betennelsen.

4. Styrk leggene
Styrketrening utført som tåhev kan være aktuelt dersom klinisk undersøkelse tyder på betydelig nedsatt styrke i ankelstrekkerne. Dose: 4×10 repetisjoner på ett bein i full bevegelsesbane, eksplosiv plyometrisk utførelse uten smerter.


...La oss håpe at denne sommeren blir en uten vonde beinhinner! Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser