Verdens beste løpesko - Runner's World
Annonse

Verdens beste løpesko

Produkter: Vi har kåret årets beste sko under Runner's World Awards. Se vinnerne her!


Annons

I forbindelse med Runner's Worlds 50-årsjubileum som ble feiret i New York fredag 4. november, ble også prisutdelingen for årets sko holdt. Skoprisen er inndelt i fem kategorier, hvorav den mest prestisjetunge er kategorien "verdens beste sko."

Prisutdelingen er en del av Runner's Worlds globale initiativ. Vi ønsker å finne, teste og kåre de beste skoene på markedet akkurat nå. Skoene som til slutt ble vinnere har utpekt seg gjennom tester i RWs Shoe Lab, samt i tester utført av testløpere. Vinnerne er til slutt kåret av Runner's World-redaktører fra 20 forskjellige land.

Og vinnerne er:


Editor's Choice: "Verdens beste sko": Saucony Triumph Iso 2

En vellykket kombinasjon av høy kvalitet og tekologi. Saucony Triumph ISO 2 er en landevegssko som fikk gode skussmål for forfotdempingen, hældempingen og den lette vekten. Det spenstige Everun-materialet i mellomsålen og i hælen gir et raskt fraspark som er blant top 10 % av alle skoene som ble testet.


Beste debut: New Balance Fresh Foam Vongo

Vongo er en representant for den nye skogenerasjonen som reduserer innoverrulling uten at skoen blir klumpete og kompleks. Dette gjør det til en god og lettløpt sko. Mellomsålen består blant annet av en "varus wedge" – noe som gjør skoen litt høyere under fotbuen enn på utsiden av foten. Dette resulterer i at du har god kontroll på fotens bevegelser. Skoen er ganske bred, rett og har noe ekstra støtte foran for god stabilitet i forfoten.


Beste oppgradering: Adidas Adizero Adios 3

Det er vanskelig å gjøre en så god sko som Adizero Adios 2 enda bedre – dette var skoen som Dennis Kimetto løp med da han satte verdensrekord på maraton med tiden 2,02,57 under Berlin marathon i 2014. Testløperne kunne likevel bekrefte at denne oppgraderingen er enda bedre enn forgjengeren. Mellomsålen består av en full lengde med Boost-materiale i tillegg til et mer stabilt skumlag over for mer støtte og en rask stegavvikling. Adidas har forskjøvet yttersålen noe, og pakket den fremre delen inn i ett nett av Continental Rubber, hvilket gjør skoens fleksibilitet bedre, i tillegg til at dette yttersålematerialet gjør skoen mer slitesterk. Testløperne mente også at overdelen, som består av en blanding av mesh og suede-aktig stoff, føles mykere og passer bedre til de med bredere føtter enn hva forgjengeren gjorde.


Beste kjøp: Brooks Ghost 9

Denne skoen tilbyr den beste passformen og funksjonaliteten for en overkommelig pris. Ghost har lenge vært sett på som en arbeidshest, og skoen har mottatt hele fem "Editor's Choice" tidligere. Det er en pålitelig sko som har ligget stabilt i pris (rundt 1500 kr). Dette gjør at den har fått prisen for "beste kjøp." Det er blitt mer og mer vanlig at nye skomodeller ligger på rundt 1800 kroner, og med tanke på dette får du mye sko for pengene når du kjøper Ghost. Den har en myk hældemping som langløpere elsker, og en noe fastere forfot som gjør at du får en rask stegavvikling når du skrur opp tempoet. Yttersålen har et tykt lag med gummi, så denne skoen tåler mange kilometer. Samtidig er det godt med mønstre og spor i gummien, hvilket gir deg god kontakt med underlaget.


Beste terrengsko: Brooks Cascadia 11

Denne ypperlige terrengskoen har kun gjennomgått små oppgraderinger siden debuten for 11 år siden. Mellomsålen og yttersålen er de samme som i versjon 10. Sålen gir en solid løpsfølelse med mye støtte i alle fire "hjørner" av skoen, for å hjelpe deg gjennom ulendt terreng. Et ekstra lag ligger under forfoten slik at det ikke gjør vondt å tråkke på spisse steiner og lignende. Yttersålen er grov med ulik lengde på knottene slik at du får et godt grep på flere typer underlag.


– Hvert år, i uken rett før New York Marathon, møtes Runner's World-redaktørene for en global sko-konferanse, sier Runner's World US Editor-in-Chief David Willey.
– Her møter vi de store skoprodusentene og ekspertene for å diskutere de nyeste trendene, nye produkter og industrielle oppgraderinger. Det er viktig at vi jobber for å gi leserne våre høy kvalitet av informasjon og tips på løpefeltet. Den internasjonale skoprisen fungerer som vår anerkjennelse av topproduktene på markedet, avslutter han.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser