Uten en tråd - Runner's World
Annonse

Uten en tråd

Produkter: Trådløse øreplugger er perfekt for løping. Vi har testet fire nye og ekstra sporty modeller.


Annons

Trådløse øreplugger kommuniserer med smarttelefonen din via bluetooth – praktisk og motiverende! Her er fire freske modeller:


JBL Reflect Contour
Helt utmerkede øreplugger til en gunstig pris.
Disse nyeste trådløse sportsørepluggene fra JBL har imponert oss. De er lette å tilpasse etter ørets form takket være flere utbyttbare deler i ulike størrelser, har åtte timers batteritid og er tilpasset for å håndtere svette og vann – og veier kun 19 gram. Ettersom dette er en in-ear-plugg, så steges en del av lydene fra omgivelsene ute, hvilket er bra for lydkvaliteten, men dårligere med tanke på trafikksikkerheten. Knappene på mikrofonen, som man fjernstyrer telefon og volum med, kunne også vært tydeligere. Med hansker på er det vanskelig å avgjøre hvilken knapp man trykker på. Ellers er dette supergode øreplugger for lange, svette løpeturer!
Vekt: 19 gram. Veil. pris: 1000 kr.

Aftershokz Trekz Titanium

Smart og annerledes løsning.
Disse trådløse hodetelefonene er et mer treffsikkert alternativ til tradisjonelle hodetelefoner. Takket være såkalt benledningsteknikk, der lyden går inn via skallebeinet, fra kinnbeinet og inn i øret, stenges ikke lyden fra omgivelse ute. Dette er et sikkert og praktisk alternativ for ale som vil høre omgivelsene sine enten de er i trafikken, ute i naturen, eller sitter i et kontorlandskap. Hodetelefonene plasseres ikke over eller i øret, men rett foran. Siden det ikke er noen plugg som skal inn i øret, er passformen ikke noe problem for de fleste. Aftershokz satt veldig godt på flere av testløperne våre. Vi var i utgangspunktet noe skeptiske til lydkvaliteten, siden konseptet virket for godt til å være sant – men de fleste testløperne fant lyden overraskende god. Noen mente at bassgjengivelsen ble litt lidende.  Med små knapper på mikrofonen (litt for små hvis man bruker hansker) styrer du telefon og volum. Batteritiden er på seks timer, og hodetelefonene er beskyttet mot svette og regn.
Vekt: 36 gram. Veil. pris: 1299 kr.

Under Armour Wireless Heartrate

To funksjoner – i ett par øreplugger.
Under Armour har i samarbeid med JBL laget et par trådløse sportsøreplugger med innebygd pulsmåler. I tillegg tilbyr de også en app til hodetelefonene som registrerer og logger treningen din. Hvis du ikke bruker appen så er ørepluggene også kompatible med andre treningsapper, som for eksempel Map my run. Dette er en in-ear-plugg som holdes på plass ved at man "vrir" den inn i øret. Den sikres deretter ved at man henger ledningen som forbinder pluggene over øret. Knappene på mikrofonen, som du styrer volum og telefon med, er forholdsvis tydelige med en følsom feedback. Hvis du rører på sensoren som sitter plassert på den ene ørepluggen, får du informasjon om pulsen din.
Lyden er habil, og lydbildet kan justeres med equalizeren i appen. Den oppgitte batteritiden er fem timer, men i virkeligheten er den snarere fire timer, selv om den selvfølgelig påvirkes av hvordan du stiller inn og om du bruker pulsfunksjonen.
Vekt: 24 gram. Veil. pris: 2000 kr.

Sony MDR-XB80BS

Solide og komfortable øreplugger med god lyd.
Sony har brukt mye tid på å utvikle disse ørepluggene slik at de sitter behagelig på  ørene. De kommer blant annet med ekstra propper så du får noen som passer i dine ører. Ledningen er lett å stramme inn slik at den sitter godt bak i nakken, og den krøller seg ikke. Vi synes disse ørepluggene fra Sony sitter godt på ørene når vi løper med dem. Sony har også har lagt mye arbeid ned i å få god lyd i ørepluggene. Avansert teknologi, blant annet forbedret overføring av lyd via bluetooth, gir super lyd med god bass. Den trådløse overføringen fungerer veldig bra, og vi synes lyden i disse ørepluggene er noe av det bedre vi har hørt på denne typen produkter. Etter komfort og lyd er betjeningen av ørepluggene viktig. Ikke alle har behov av å justere lyd, eller snakke i mobilen underveis i økta, men det er likevel et sentralt element. Knappene på ørepluggene er små, men med litt trening fungerer de bra. Du kan styre musikken uten å måtte bruke mobilen, hoppe til neste låt eller pause i midten av en treningsøkt. Alle disse funksjonene gjør det mye enklere for deg å nyte musikken din – og dine aktiviteter – uten unødvendige avbrudd. Ørepluggene kommer også med en innebygd mikrofon og en fjernkontroll slik at du kan ringe og ta telefonsamtaler mens du er ute og farter, og er kompatibel med både Apple og Android, MDR-XB80BS har god batterilevetid, noe som gir deg opptil syv timer med fulladet batteri.
Vekt: 27 gram. Veil. pris 1500 kr.


Les også: Ny forskning: Slik organiserer du treningen!Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser