Ultraløpet som er gratis å delta på, men kostbart å fullføre - Runner's World
Annonse

Ultraløpet som er gratis å delta på, men kostbart å fullføre

Løp: Målet med Hovden Ultra er å skape en sosial løpsopplevelse, hvor erfarne ultraløpere løper sammen med debutanter.


Annons

Pressemelding fra Hovden Ultra

Hovden Ultra arrangeres lørdag 21. september og her er det dårlig med earlybird-pris på påmeldingsavgiften. Den er nemlig fraværende. Akkurat som løypemerkingen, matstasjonene, startlister, startnumre og resultatlister. Hovden Ultra er rett og slett gratis og delta på, men kostbart å fullføre.


Hovden Ultra arrangeres i slutten av september og kan by på alle årstider. Winter is coming.
Foto: Erlend Haukland

Hjemme-alene-fest ute av kontroll
Hovden Ultra var opprinnelig en sosial løpetur blant noen løpevenner på Sørlandet. Flere ønsket å være med og i 2018 lignet Facebook-arrangementet på en hjemme-alene-fest ute av kontroll. Over 400 hadde klikket skal eller interessert i arrangementet. Heldigvis er det enklere å trykke interessert, enn å faktisk stille opp. Da løpet i tillegg ble gjennomført i en av de verste høststormene i 2018, resulterte det i en naturlig reduksjon i antall deltakere. Likevel stilte 33 løpere til start i et løp som bød på fire årstider. Tilbakemeldingene var ubetinget positive: «Mer av det samme!».


Over 400 klikket skal eller interessert i Facebook-arrangementet. Heldigvis var det enklere å trykke interessert, enn å faktisk stille opp. Foto: Ove Pollestad

Så, hva er konseptet?
Det trenger ikke være så komplisert å løpe. Mange skremmes kanskje fra å delta i et løp siden det innebærer konkurranse og resultatlister. Målet med Hovden Ultra er å skape en sosial løpsopplevelse, hvor erfarne ultraløpere løper sammen med debutanter som kanskje løper lengre enn de noen gang har gjort. Plutselig er de også ultraløpere som stiller til start i andre løp.


Hovden Ultra er ikke en konkurranse, men en sosial løpsopplevelse for både erfarne ultraløpere og debutanter. Foto: Trine Holmer-Hoven

Løypa
Hovden Ultra tilbyr tre løypealternativer. Ultradistansen er omlag 51 km og over 2 000 høydemeter. Tiltenkt ultraløperen eller den som ønsker å debutere på en ultradistanse. Hovden halvultra er 23 km og litt over 1 100 høydemeter. Distansen passer for dem som ønsker en utfordring, men som tenker at 51 km er for langt. Hvertfall i første omgang. I tillegg har du et tredje alternativ. Det lager du selv. Hovden Ultra er jo ingen konkurranse med startnummer og resultatlister. Så da kan du jo selv velge hvor lang din løpetur på Hovden skal være.


Hovden, øverst i Setesdalen, byr på flott fjellheim, kledd i høstfarger. Foto: Roger Nodeland

Mobil og miljøvennlig løypemerking
Løypemerkingen er fraværende. Hvertfall nesten. Arrangementet har mobil løypemerking i form av at noen løpere er utstyrt med en rød Bubba Gump caps. Følger deltakerne en slik caps er de sikre på at de er på rett spor. Ja, arrangøren vet at røde caps for tiden er noe belastet siden det kan forbindes med en president over dammen. Referansen er selvsagt en helt annen og vårt lille mål er: "Make red caps great again!". Dessuten er merkingen miljøvennlig, siden både capsene og løperne er biologisk nedbrytbare.

De røde capsene holder forskjellig tempo som passer de fleste. Likevel; de har ikke ansvar for å få alle med. Så deltakerne må være forberedt på å kunne finne frem på egenhånd. Løypen er ganske oversiktlig og kretser omkring Hovden. I tillegg følger den stort sett DNT-merket sti og GPX-spor og kart med løpebeskrivelse publiseres i forkant.


Hovden Ultra er fritt for forurensende plastbånd til løypemerking og bruker miljøvennlig mobil løypemerking. Følger du de røde capsene er du på rett spor. Foto: Ole-Marius L. Mathiassen

Profesjonelt uorganisert
Det står ikke noe lag, forening eller selskap bak Hovden Ultra. Kun noen løpeglade venner fra Sørlandet som synes det er hyggelig med selskap i fjellheimen. Målet er å skape en løpsopplevelse, uten at det koster noe. Ja, bortsett fra at det skal koste å gjennomføre.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser