Trening påvirker hvordan fett lagres - Runner's World
Annonse

Trening påvirker hvordan fett lagres

Kosthold: Forskere fra Lund Universitet i Sverige har funnet en fasinerende sammenheng mellom trening og vekttap. Trening, selv i små mengder, påvirker hvordan kroppen lagrer fett.


Annons

Studien som er publisert i "The online journal of PloS One", viser at trening endrer uttrykket til genene som er invovlert i lagring av fett og sukker.

Tjue sunne, men lett overvektige menn, ble instruert til tre timers ukentlig aerob trening over seks måneder ved å delta på spinning- og aerobictimer. Ingen av mennene hadde trent regelmessig tidligere.

Selv om mennene bare endte opp med å trene 1,8 timer i snitt, viste resultatet at trening hadde positiv effekt på genene som avgjør fettlagring i kroppen, i følge Charlotte Ling, forfatter av studien, og assosierende professor ved Lund Universitet's - senter for diabetes.

SLÅS AV OG PÅ
Det at våre foreldre avgjør hvilke gener vi får, betyr ikke at dette er alle genene som er aktive i en celle. Eksterne faktorer som diett (kosthold) og trening kan slå av og på gener. Dette endrer det vi kaller vårt genetiske uttrykk.
Forskerne fant at trening påvirker mer enn 7000 gener ved å endre dem fra/til aktiv eller inaktiv (en person har 20000 til 25000 gener). For fettceller viste det seg at trening påvirket genene som har med fettlagring å gjøre til inaktive, eller reduserte deres uttrykk.

Studien viste videre at regelmessig trening endrer genene som er linket til type-2 diabetes og sykelig overvekt. Disse funnene kan hjelpe til å forklare hvorfor fysisk aktivitet kan redusere en persons risiko for å utvikle denne type sykdom, sier Tina Rönn, forfatter av studien og assosierende forsker ved Lund Universitet i Sverige.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser