Tomater er virkelig god mat - Runner's World
Annonse

Tomater er virkelig god mat

Kosthold: Tomater passer like godt til frokost, lunsj, middag eller kvelds. De kan spises som de er, kokt, stekt, gratinert, grillet, i salater, i smoothies eller hva du enn måtte ønske.


Annons

Tomater er virkelig god mat fordi denne frukten er rik på A –og C-vitaminer og mineraler. Den er kalorifattig og inneholder mye av antioksidantet lykopene. Trener du mye, er det kjempeviktig å spise mye antioksidantrik mat for å restituere kroppen og bekjempe frie radikaler. Visste du at det ikke var først etter første verdenskrig tomater ble vanlig i Nord-Europa? Tomaten kom til Europa med Colombus, og ble først bare brukt som prydplante. Men godt er det at vi i dag kan spise den, og veldig populært er det med tomat i alskens salater.

Sprek tomatsalat med Scampi

4 Porsjoner

1 Pose rå scampi uten skall

1-2 SS olivenolje

salt pepper

1 Sitron 2-3 hvitløksfedd

1 Stor pose (175gram)

Romano mix salat (mer etter ønske)

4 Vårløk

1-2 Purreløk

3 store økologiske tomater og 9-10 små cherrytomater

friske urter som basilikum, persille eller dill

1. Legg scampi på et fat slik at de tiner helt

2. Finhakk hvitløk og stek scampien på medium varme i olivenolje sammen med hvitløk og litt salt og pepper samt saften av 1/2 sitron

3. Skjær vårløk og purreløk i tynne ringer

4. kutt tomat i små tomatbåter

5. Ha salat i en bolle og bland sammen med løken og tomatene. Bruk de små cherrytomatene på toppen slik at de pynter opp. Tilsett scampi når de er avkjølt litt og krydre med litt urter og hvitløk etter ønske. La stå i kjøleskap til salaten blir kald.

Til servering:

Gode oliven

Gresk fetaost

Balasamiko/oljedressing

Et beger kesam med saften av 1/2 sitron, salt, pepper og hvitløk smaker godt til

*Godt brød med hvitløkssmør eller hjemmelagede grove rundstykker må også være med for å fylle opp karbohydratlageret til treningsglade løpere!Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser