Test av super- og ulltrøyer - Runner's World
Annonse

Test av super- og ulltrøyer

Produkter: Hva er vel deiligere enn å løpe inn i vårkvelden i en lett og pustende trøye? Vi har testet to stykker!


Annons

Super- og ullundertøy er ikke forbeholdt vinteren, men er godt å ha året rundt. Det er fort gjort å la seg lure av solfylte vårdager – det tar litt tid før den ordentlige varmen setter seg helt. Løper du på kveld og ettermiddag etter jobb kan det fort bli kjølig når sola har godt ned, og løper du i skogen er det ikke sikkert at varmen har nådd helt frem til skogbunnen enda. En super- eller ulltrøye regulerer varmen og transporterer fukt, slik at du holder deg tørr og passe temperert på vårtreningene. Her er våre synspunkter på to ulike trøyer:

Craft Active Extreme
God lengde og passform 
Denne langermede superundertøy-trøyen i polyester er noe annerledes enn mange andre super- og ulltrøyer vi har prøvd tidligere. Active Extreme er svært lett og kjennes noe stivere i stoffet i forhold til mange lignende trøyer. Passformen er svært tight, hvilket i og for seg er bra, men vi finner den litt for lite stretchy. Trøyen må lirkes på plass riktig rundt skuldrene slik at armene kan pendle avslappet under løping, men når du først har fått den på, sitter den bokstavelig talt som støpt og omslutter kroppen godt, hvilket er gunstig på kjølige dager. Det er ikke det at trøyen er liten i størrelsen, den er rett og slett bare veldig stram, uten at det blir ubehagelig. Lengden er nemlig perfekt, selv for lengre løpere; trøyen er lang både i kroppen og i ermene, men den bør stappes godt ned i tightsen for å unngå at den kryper oppover underveis i treningen.

Plagget er fremstilt av et kanalstrikket materiale med CoolMax Air på innsiden. Dette er en avansert fiber med propellformede mikrokanaler som gir god fukttransport. Siden Active Extreme er så lett og tynn i stoffet, er det fort gjort å tenke at den umulig kan holde deg varm under løpejakka på kjølige dager, men det gjør den altså. Trøyen har nettingfelt med større hull under armene som gir en effektiv ventilasjon. Den har også en litt opphøyet krave i halsen, slik at du unngår glippe mellom klærne og halsvarmeren. Plagget bør vaskes på 30 grader, og holder godt både på lengden og passformen, selv etter mange vask.

Craft Active Extreme finnes i flere farger, og kommer i størrelsene XS–XXL.
Veil. pris: 549 kr.

Les også: Test av Suunto Spartan Ultra

Devold Energy Shirt
Myk bevegelsesfrihet 
Denne trøyen fra Devold består av 100 % fin merinoull, og er fantastisk å ha på. Trøyen er fin til både skogsturer og løpeturer, rolige som mer intensive. Energy Shirt er så lett og komfortabel at du nesten ikke kjenner at den er på, samtidig som den regulerer kroppstemperaturen og holder deg varm under aktivitet. Vekten er på ultralette 150 gram. Vi finner trøyen litt vel romslig i størrelsene, så her kan det kanskje lønne seg å prøve en størrelse mindre enn hva du pleier hvis du ønsker en tettere passform. På den annen side gir trøyen deg maksimal bevegelsesfrihet.

Lengden er god, både i kroppen og på ermene, og trøyen har mesh-paneler under armene for bedre ventilasjon. Devold hevder at plagget er motstandsdyktig når det gjelder lukt, og dette kan vi for så vidt si oss enige i, hvilket er kjærkomment for de løperne som ikke rekker, eller orker, å vaske treningstøyet etter hver økt. Apropos vasking – en av testløperne våre (nevner ikke kjønn) kom til å kjøre plagget i tørketrommelen på 60 grader. Det gikk relativt greit, men vi anbefaler ikke andre å prøve det samme. Plagget er slitesterkt og like fint etter mange vask. Energy-kolleksjonen består av både kortermet og langermet trøye, vi har kun testet den langermede.

Finnes i sort og blå for menn, og sort og rosa for kvinner. Kommer i størrelsene XS–XXL.
Veil. pris: 699 kr.

Les også: Helårsplagget som regulerer varmen Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser