Tar løpetrenden på alvor - Runner's World
Annonse

Tar løpetrenden på alvor

Kom i gang: Treningskjeden Elixia lanserer sitt største løpetilbud noensinne.


Annons

Pressemelding fra Elixia.
Løping som treningsform er i vinden som aldri før. Hele 4 av 10 nordmenn løper 1-2 ganger i uken. For å ta trenden på alvor lanserer ELIXIA nå 5 ulike løpetimer, sånn at alle som vil kan komme i gang med løpingen.

ELIXIA har utviklet 5 løpeklasser for alle som ønsker å løpe i gruppe både inne og ute i sitt nye løpskonsept, ELIXIA Running. Timene spenner fra lett jogg til tøffe intervaller, barfotløping og løping på mølle.

– Vi i ELIXIA har sterkt fokus på å være best på de siste trendene innen trening, og har siden oppstarten satset tungt på å utvikle egne spennende treningskonsepter. Løping har vært en sterk trend en stund i Norge, og stadig flere velger løping som treningsform. Vi vet av en fersk medlemsundersøkelse at det er stor interesse for både innendørs og utendørs løping. Derfor tar vi løpetrenden på alvor, og har utviklet fem ulike løpetilbud som passer for alle som ønsker å komme i gang med løpingen, uansett hvilket nivå man befinner seg på, sier kompetanseansvarlig i ELIXIA, Jannike Pedersen.

Løping for enhver smak
ELIXIA Jog, ELIXIA Run, ELIXIA Running, PT Run og Barefoot er navnene på de nye timene, som til sammen representerer stor bredde innen løpetrening. På tross av denne bredden vil  løpetilbudene passe de fleste, uansett treningsform, fordi de er lagt opp sånn at man selv kan justere intensiteten underveis.

– I ELIXIA Jog veksler vi mellom rask gange og lett jogging i intervaller. Dette er en kjempefin utendørstime for dem som ønsker å komme i gang med løping og som vil ha en sosial treningsøkt. ELIXIA Run er tøff intervalltrening utendørs. På grunn av de korte intervallene, er det imidlertid en time som både nybegynneren klarer å henge med på og den viderekomne har godt treningsutbytte av. I ELIXIA Running jobber vi med intervaller på tredemølle og ekstra fokus på positiv tenking. Mange har en tendens til å se på hva som ikke funker og så prøve å endre dette. Vi ser at det er mer fruktbart å fokuserer på det positive – i dette tilfellet det som gikk bra i forrige intervall, og er bevisste på å oppmuntre til å ta dette med inn i neste intervall. PT Run er løpetrening i små grupper for deg som ønsker mer personlig oppfølging og trives med å sette mål for treningen. Sist, men ikke minst tar vi pulsen på en av de hotteste løpetrendene, Barefoot running. Dette er en løpeteknikk som er positiv både for kropp og løpsopplevelsen – om man gjør det riktig. Her er det imidlertid viktig både å forberede beina på denne nye måten å løpe på og å ha riktig teknikk inne for å unngå skader. Vi jobber med å styrke fot- og leggmuskulaturen og med bevisstgjøringsøvelser på hvordan man bruker føttene, sier Pedersen, som har stått i spissen for utviklingen av timene.

Oppfølging og rådgivning i høysetet
ELIXIA gjennomførte nylig en undersøkelse blant hele 9000 medlemmer om trenings- og løpevaner. Det fremkommer av undersøkelsen at 4 av 10 nordmenn løper 1-2 ganger i uken. Hele 6 av 10 løper for å få mer energi i hverdagen, og 1 av 2 oppgir at det gir dem motivasjon og god selvfølelse å løpe. Likevel er det mange som sliter med belastningsskader, og 42 prosent oppgir at belastningsskader er viktigste årsak til at de ikke løper.

– Dette vil vi i ELIXIA gjøre noe med, og derfor har vi et stort fokus på oppfølging og rådgivning tilknyttet de ulike løpsklassene, både før under og etter treningen. Vi hjelper dem som er usikre i forhold til skader med informasjon om rett teknikk, utstyr og løpeform sånn at alle som vil kan løpe i vår, sier Jannike Pedersen.Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Anna Tien Nguyen-SkaretMer


Løpere er verken normale eller unormale folk, vi er bare en egen rase som stammer fra forskjellige ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser