Ta det rolig og løp videre - Runner's World
Annonse

Ta det rolig og løp videre

Kom i gang: Slik håndterer du uønskede kommentarer, aggressive bilister og hunder på løpeturen din.


Annons

Å løpe utendørs innebærer også at du utsetter deg for andre menneskers blikk – mennesker som kanskje ikke deler din passion for løping i fargeglade klær på offentlige steder. I blant hender det at vi løpere må håndtere disse menneskene – eller hundene deres – på en konstruktiv måte, uten at det setter kjepper i hjulet for løpetreningen vår. Her er tre slike typiske situasjoner og våre forsalg til hvordan du løser dem, slik at du kan fortsette å oppdage verden iført joggesko.

Uønskede kommentarer
Av en eller annen grunn synes noen ikke-løpere at det fortsatt er greit å rope "ta det rolig, nå!" eller "raska på nå!" eller andre, mindre smigrende kommentarer etter løpere. Hvis det hender deg, så er den beste reaksjonen antakeligvis å ikke reagere, så lenge du ikke kjenner deg truet. Hvis det skulle være tilfellet så kom deg i sikkerhet og påkall hjelp.

Aggressive bilister
Å ignorere aggressive bilister er ikke bare den beste, men også den tryggeste måten å håndtere denne gruppen på. Du vil ikke egge opp noen som sitter bak rattet på et kjøretøy på to tonn – for din egen skyld. Hvis en bilist tuter eller skriker etter deg, så forsøk helt enkelt å ikke bry deg, og flytt deg litt inn mot veikanten hvis det trengs, for sikkerhets skyld. Det er selvfølgelig lurt å unngå smale, trafikkerte veier, i tillegg til å alltid løpe mot trafikken slik at du ser dine medtrafikanter i god tid.

Hunder
Hunders instinkt går ofte ut på å jakte, så hvis du møter en løs hund er det klokt å sakke ned på farten – eller å stoppe opp, rett og slett. Hold deg rolig hvis hunden løper mot deg og bjeffer. Rett deg opp og kommander hunden til å bli, eller stoppe. Det fungerer på de fleste hunder, men hvis den likevel fortsetter mot deg, så ta opp en sten og hold begge hendene i været. Kast steinen hvis du må, og kom deg rolig vekk fra hundens territorier. Kommentere
FlerAvstemning

Hva synes du er mest interessant å lese om vedrørende løping?

 
 
 
 
 
 
 
 

Vis resultat

I bloggen

MaratonmammaMer


Det startet med en utfordring i oktober: Løp minst 1,6 km hver dag. Så kom november og de fire ... [Läs mer]

Janicke BråtheMer


I en facebook-gruppe for løpere stilte nylig en løpsarrangør spørsmål om nødvendigheten av ... [Läs mer]

Trude HålandMer


Da Vienna Marathon 2016 så ut til å bli vårt livs løp, startet marerittet. Jeg vet nå hvordan det ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser