Supertid av Sondre - Runner's World
Annonse

Supertid av Sondre

Sondre Nordstad Moen løp sin første konkurranse etter skaden i dag. Norsk bestenotering, intet mindre.


Annons

På selveste valentinsdagen kunne nettstedet friidrett.no melde at Sondre Nordstad Moen var konkurranseklar. Og alle (løpe)hjerter gledet seg. Trønderen har lenge slitt med en skade i lysken.

Sterkt felt
I dag, søndag 17. februar, stilte Sondre til start i det 5 kilometer lange gateløpet Monaco Run. Feltet hadde mange sterke løpere, deriblant sveitsiske Julien Wanders som har vist at han er i storform. Tidligere i februar satte han ny europeisk rekord på halvmaraton med tiden 59,13. Den 22-år gamle gutten var også først over målstreken i Monaco i dag, men Norges beste gateløper var hakk i hæl. 

Raskeste tid av en nordmann noensinne
Sondres tid, som også er ny norsk bestenotering på 5 kilometer gateløp, lyder 13.37 – hele syv sekunder bedre enn persen hans. Wanders var knappe 8 sekunder foran ham i mål, bare to sekunder bak europeisk rekord, melder nettstedet friidrett1. Høyt nivå tidlig på sesongen, med andre ord. Vidar-løperen har nettopp avsluttet et lengre treningsopphold i Kenya, og det blir spennende å følge ham videre utover sesongen. 

Få Sondres tips i postkassa
I neste utgave av Runner's World gir Sondre deg sine tips til avslappet og kontrollert pusteteknikk i trening og konkurranser. Bli abonnent i dag, så rekker du akkurat å få denne utgaven.


Foto øverst: Hauk Are FjeldKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser