Sunn frokostblanding med kakao - Runner's World
Annonse

Sunn frokostblanding med kakao

Kosthold: Lei av kjøpte og kjedelige frokostblandinger? Prøv å lage selv!


Annons

Nøtter, kjerner og frø er veldig sunne og rike på fiber, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Lager du din egen frokostblanding med havregryn eller annet korn i tillegg til nøtter, frø og kjerner, så får du også i deg gode karbohydrater til løpeturen. Fra råkakao får du rikelig med antioksidanter. Prøv - det blir en kjempesunn frokost. Lager du selv, så vet du akkurat hva du får i deg. 

Oppskrift på frokostblanding med smak av kakao

2,5 dl gresskarkjerner

1 dl hakkede mandler/1 dl hakkede valnøtter

2 dl solsikkekjerner

3 dl havregryn

1,5 dl linfrø

4 ss råkakao

3 ss sukrinmelis, honning eller brunt sukker

1/5 ts vaniljepulver

2 ts kanel

2 ts kardemomme

1 ts himalayasalt

1 dl kokosolje

1 dl vann

Sett ovnen på 150 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle, og tilsett kokosolje og litt lunket vann. (Kokosoljen blir flytende i romtemperatur, og hvis ikke kan du smelte den i vannbad). Bland godt og bre utover stekebrettet. Stekes i 50-60 minutter. Følg med slik at det ikke brenner seg og rør av og til i blandingen slik at det som ligger nederst også blir stekt. Dette blir en stor og god porsjon. Oppbevar i lufttett boks. 



Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser