Stor nyhet fra Asics - Runner's World
Annonse

Stor nyhet fra Asics

ASICS omdefinerer det lange løp med lanseringen av ny, energibesparende sko – METARIDE.


Pressemelding fra ASICS

ASICS snudde i dag løpeverdenen på hodet da de presenterte et helt nytt konsept innen løpeeffektivitet, METARIDE. Skoen er en av ASICS' viktigste innovasjoner i løpet av de siste 70 årene og er utviklet med ett mål for øye: Å gjøre det lettere å løpe lengre distanser og følge ASICS' ambisjon om å hjelpe alle løpere til å "vinne det lange løp".Reduserer unødvendig bevegelse i ankelleddet
Utviklingen av METARIDE har foregått over to år. Bak står en gruppe forskere og designere ved ASICS Institute of Sport Science (ISS) i Kobe i Japan, og skoen er presisjonskonstruert for å minimere bevegelsen i området hvor det brukes mest energi, nemlig ankelleddet.

Det er vitenskapelig bevist at det totale energitapet i ankelen reduseres med opptil en femtedel, og forskjellen kan være dramatisk for langdistanseløpere som ønsker å utnytte potensialet sitt fullt ut.

Nøkkelen til å oppnå mest mulig effektiv løping var oppdagelsen av den nye, revolusjonerende GUIDESOLE-teknologien. Dette er en presisjonsutformet, krum såle som skyver kroppsvekten forover og driver løperne videre på en måte som får dem til å føle seg i uanstrengt bevegelse.

Resultatet?
En energibesparende sko som gir en helt ny løpsopplevelse, og som har potensial til å gi dramatisk bedre ytelse og beskyttelse slik at løpere uansett nivå kan holde det gående lenger enn de trodde var mulig.

Med flere proprietære teknologier i en helt ny, radikal design, klarer METARIDE å optimalisere alle de tre fasene i stegsyklusen og skape en helt annerledes løpesko. I tester har METARIDE blitt vitenskapelig sammenlignet med konvensjonelle løpesko i samme kategori og har vist seg å:

● Redusere det samlede energitapet i ankelen

● Bevare stabiliteten og samtidig gi overlegen slitestyrke, passform og feste

● Gi en helt ny løpsopplevelseEn ny følelse
Kenichi Harano, Executive Officer og Senior General Manager i ISS, sier at METARIDE er banebrytende innen langdistanseløping:

– METARIDE-konseptet og den nye GUIDESOLE-teknologien er fundamentalt forskjellig fra alle andre sko vi noen gang har laget og som er på markedet i dag. Vi så på løpeeffektivitet på en måte som er særegen for ASICS for å skape en helt ny "følelse", samtidig som vi holdt det vi lovet når det gjelder prestasjon og beskyttelse, forklarer han.

METARIDE representerer et høydepunkt i ASICS' innovasjonsarbeid og er den første i produsentens nye energibesparende franchise, som vil gjøre samme konsept og teknologi tilgjengelig for flere løpere i ulike prissegmenter. Det planlegges å lansere en takedown-modell høsten 2019.
Starten på en ny epoke

Yasuhito Hirota, ASICS’ President og COO, sier at METARIDE viser at ASICS ønsker å beholde teten når det gjelder produkter og tjenester som kan påvirke løpernes bevegelsesmønster:

– Vår oppfatning er at denne nye teknologien kan revolusjonere langdistanseløpingen. Atletene og løperne våre forteller at METARIDE allerede transformerer hvordan de trener, konkurrerer, løper og restituerer. Dette er bare starten på en ny epoke for ASICS, der vi gjør de beste innovasjonene tilgjengelige for tilhengerne våre, samtidig som vi tiltrekker oss en ny generasjon løpere.

Følg med i RunKeeper
Løperne vil kunne prøve ut den nye skoen med den nye RunKeeper Win The Long Run-funksjonen. Den inneholder blant annet nye treningsplaner som er med på å bedre løpeeffektiviteten og utholdenheten, samt en rekke løpeplaner utformet for å øke styrken og inspirere til å sprenge grenser slik at folk når neste milepæl. Kommer snart i Runkeeper-appen.

METARIDE blir tilgjengelig i begrenset antall hos spesielle løpebutikker over hele verden fra 28. februar.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser