Stemningsfylt mørkeløp med deltakerrekord - Runner's World
Annonse

Stemningsfylt mørkeløp med deltakerrekord

Løp: Silva Nightrun ble et eneste stort lysglimt i en ellers så mørk novemberkveld.


Annons

Silva Nightrun blandet sammen alt vinterløping har å by på til en eneste stor løpefest; refleksvester, refleksbånd, refleksspray, hodelykter, varm bekledning – og ikke minst mye løpeglede.

Deltakerrekord
Rundt 600 deltakere tok turen til Sognsvann torsdag 9. november – over 700 var påmeldt. For mange ble dette en fin avslutning på en lang og innholdsrik konkurransesesong. Silva Nightrun ble arrangert for første gang i fjor, da med om lag 300 deltakere. Med andre ord er økningen i deltakerantall på over 100 prosent, hvilket vitner om at det finnes mange løpeglade sjeler der ute som ikke helt har sagt seg ferdig med startnummer og høy puls enda.


Masser av løpeglede å spore hos Maria Borch, selv etter drøye 8 kilometer i mørket. Foto: Eivind Bye

Fornøyde løpere
Vi møter Tove Sørstad, Linda Rønning og Tone Sorken som er opptatte med å ta bilder til sosiale medier – de skal spre det gode budskap:
– Det var gøy, og annerledes. Og mye oppover, ler de.
– Det var et mer idyll enn på andre løp; stjernehimmelen, lyktene, omgivelsene – det var utrolig fint.

Det er første gang de deltar på Nightrun, men de har alle deltatt på flere løp tidligere.
– Vi kan absolutt anbefale Nightrun til andre, sier de samstemte. Jentene har allerede meldt seg på Winterrun i februar, det blir treningsmålet i vinter.


Tove Sørstad, Linda Rønning og Tone Sorken var fornøyd etter målgang i Silva Nightrun.
Foto: Eivind Bye


Bøtun og Moxnes best med hodelykt
I fjor var Nightrun preget av et ferskt, men tungt snøfall. I år var det en tindrende høstkveld som skapte rammen for løpet. Den ni kilometer lange løypa bød dermed på noe raskere tider. Blant guttene var det jevnt helt i toppen, men fjorårsvinner Even Brøndbo Dahl fra friidrettsklubben Orion måtte se seg slått av sterke Dag Einar Bøtun fra Spirit Stavanger Friidrettsklubb. De kom inn på henholdsvis 29:39 og 29:45. På tredjeplass kom Vegard Ølstad fra Ren-Eng med tiden 30:16.

Av kvinnene var Eldbjørg Moxnes fra OSI Friidrett desidert sterkest. Hun vant på tiden 33:37 foran svenske Jenny Wisting (36:22) og Lone Borchmann fra Bækkelaget SK (36:46).


Sluttspurt og gameface blant løperne. Foto: Eivind Bye

Raske tider nedover
Runner's World Challenge ble representert av fire ivrige deltakere som var klare for årets siste løp i løpsserien. Tidligere i år har de vært gjennom Råskinnet, Sommernattsløpet, Drammen halvmaraton og Kollen Opp som en del av RWC. Silva Nightrun ble en fin avslutning på en lang sesong – på nyåret står Winterrun for tur også for RWC-løperne.
– Dette var et artig og herlig løp. Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Vi startet ca. midt i startfeltet og det ble køløping i starten. Så ble det mye forbiløping et par kilometer og det er moro! Klarte å holde fin fart også oppover bakkene. Veldig moro nedover igjen, da klarte jeg å løpe på snittida til han Nike-løperen som tok maraton på 2 timer. Artig å se pace på 3.00 og 2.45. Måtte titte raskt på klokka da, for det var ikke lenge den var der, forteller Geir Bjerkestrand. 


RWC-løperne Geir Bjerkestrand, An-Magritt Eide og Katarzyna Nilsen peiset på i nedoverbakkene. Katarzyna endte på en pen 9. plass av jentene. Foto: Eivind Bye

Sterk forbedring fra fjorårets løp
En annen RWC-deltaker, An-Magritt Eide sier seg enig.
– Et veldig morsomt løp, til tross for harde motbakker i nesten tre kilometer. Det var bare å peise på i nedoverbakkene, og håpe på at man klarte å holde seg på beina! Forholdene i fjor var helt annerledes, men likevel moro at jeg løp over fem minutter raskere i år!

Her kan du se alle resultatene fra løpet: Resultater Silva NightrunKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser