Spice it up! - Runner's World
Annonse

Spice it up!

Kosthold: Bruk disse krydderne i matlagingen og gi både kosthold og prestasjon en boost!


Mange av oss er klare over hvilke matvarer som kan gi prestasjonen en boost og gjør at vi holder ut lenger. Men, visste du at det finnes kryddere som kan gjøre det samme? Her er fem ulike kryddere du som løper burde bruke! 

1: Cayennepepper
Det er bevist at caspaicin, som gjør cayennepepperet så sterkt, kan øke energiforbuket og blodsirkulasjonen i kroppen. I tillegg demper caspaicin appetitten, noe som kan være gunstig dersom du ønsker å gå ned i vekt. Caspaicin binder seg også til reseptorer i hjernen som er assosiert med smertelindring, og dette kan komme godt med under harde økter eller konkurranse.

2: Ingefær
Ingefær er allerede godt kjent for sine anti-inflammatoriske egenskaper, og dette krydderet er også bra for immunforsvaret. Ny forskning viser også at ingefær kan gi produksjonen av mitokondrier, energifabrikkene i cellene, en boost.

3: Kanel
Kanel senker blodsukkernivået og forbedrer glukosesensitivitet, noe som er gunstig i forbindelse med forebygging av diabetes. I tillegg senker dette krydderet blodtrykket, og reduserer oksidativt stress utløst av trening.

4: Gurkemeie
Curcumin er en anti-inflammatorisk komponent i gurkemeie som spiller en viktig rolle i gjenoppbyggingen av muskler etter trening. Gurkemeie er også en effektiv smertestiller. En studie har faktisk vist at curcumin kan lette symptomene på leddgikt like bra som ibuprofen.

5: Sort pepper
Piperin, som er en komponent i sort pepper, forbedrer opptaket av næringsstoffer i maten. Piperin kan også fungere som en slags smertestiller; en studie har vist at når piperin inntas samtidig som ibuprofen, øker den smertestillende effekten av ibuprofenet.

Det er på tide å krydre maten, med andre ord...Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Forrige uke deltok jeg i to små, lokale løp i Ålesund. Det er noe eget med disse løpene. Treffer ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser