Spektakulært, tøft og vakkert - Runner's World
Annonse

Spektakulært, tøft og vakkert

Skyrunning er for skikkelige tøffinger, og stiller store krav til fysisk kapasitet så vel som riktig bekledning.


Artikkelen er publisert i samarbeid med BUFF

Er du blant dem som er glad i en ekstra utfordring, og som kanskje ikke synes at vanlig løping er nok lengre? Da er kanskje skyrunning, eller stiløping, noe for deg.

Skyrunning er – som ordet tilsier – en ekstrem utholdenhetsidrett der blant annet høydemetre står i fokus. Det er løping, men samtidig veldig mye mer. Det er bratt, tøft, spektakulært og vakkert når målet er å komme så nærme himmelen som mulig. Og belønningen? En utsikt bedre enn noe annet sted.

Men løping på ekstreme høyder og over mange timer er ikke problemfritt. Ikke bare krever det en helt spesiell utholdenhet, men med løp over store distanser og store høydeforskjeller kan også været variere mye. Det krever riktig påkledning og allsidige plagg, uten at vi faller ut av løpeglede-bobla eller mister fokus på de fantastiske turopplevelsene.Helårsplagget som regulerer varmen
Mange løpere føler at løpeantrekket ikke er helt komplett uten noe i halsen, kanskje særlig på høsten, vinteren og våren. Men visste du at Buff’en mange av oss tyr til like gjerne kan brukes som beskyttelse mot sommersola eller avkjøling på varme løpeturer?

En Buff er nemlig et multifunksjonelt plagg som kan brukes både sommer og vinter. Det er lett, pustende og praktisk og den sømløse tuben av mikrofiber holder deg varm når kuldegradene hoper seg opp og beskytter deg mot vind. Samtidig kan den gode ventilasjonen i tekstilmateriale gi deg en fin beskyttelse mot sola om sommeren, enten du bruker den i halsen eller som hodeplagg. Skulle du ønske å ta den av, er Buff’en enkel å komprimere slik at den får plass i en lomme, eller den kan festes rundt håndleddet. Med andre ord hendig i et langt skyrunning-løp.

I utgangspunktet er det kun egen kreativitet som setter en stopper for hva du kan bruke en Buff til. Du kan bruke det som et hodeplagg for syns skyld, som svettebånd, for å sette opp håret eller du kan ha is i det og avkjøle hals og nakke. Her kan du også finne på og skape løsninger etter dine behov, og det som faller deg naturlig.

Dessuten behøver ikke Buff kun være forbeholdt trening. Plagget kommer i flere farger, størrelser og design, og kan dermed fint brukes til enhver anledning – spasertur i byen, gåturer i skogen, eller selvfølgelig kvalitetsøkter i joggeskoene.Visste du forresten at Buff selv står som hovedsponsor og arrangør av et ultraløp i fjellene i Spania fra 7.–9. juli? Klikk her om du vil lese mer om det.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser