Sommernattsløpet 2018: Løping, latter og løyperekord - Runner's World
Annonse

Sommernattsløpet 2018: Løping, latter og løyperekord

Løp: En lørdagskveld med fem flate kilometer resulterte i mange personlige rekorder og ny løyperekord for Silje Fjørtoft.


Annons

Lørdag 16. juni ble Sommernattsløpet arrangert ute på Vippetangen i Oslo sentrum. Dette er tredje gang løpet arrangeres, og så mange som 786 var påmeldt. Da startskuddet gikk klokken 22.00 løp i underkant av 600 løpere inn i sommernatta.

Mange med ny pers
Med tre fartsholdere på plass og rundt 15 grader i lufta var det meste tilrettelagt for mange personlige rekorder. Fra start gikk Andreas Gossner, Romerriket Ultraløperklubb, hardt ut. Han uttalte i etterkant at det var planen, og at han var innforstått med at han antakelig kom til å gå på en smell, men ville se hvor lenge det holdt. Det holdt til pers med 15 sekunder – sluttiden hans ble 16,33,09 minutter.

Silje Fjørtoft først i mål
Men til tross for Gossners pene tid var han ikke først i mål. Foran ham var en svært jevn duo. Kun fire tideler skilte Christopher Bennet, Vidar, og Silje Fjørtoft, Ullensaker/Kisa. Silje dro det lengste strået og sørget for at Sommernattsløpet for første gang fikk en kvinnelig totalvinner. I tillegg knuste hun løyperekorden fra 2016 med ett minutt og 44 sekunder. Vinnertiden hennes (og den nye løperekorden) lyder 16,21 minutter.– Det var en fin løype i flotte omgivelser med god stemning gjennom hele løypa, både fra tilskuere og deltakere. Et veldig bra arrangement, er kommentaren til vinneren etter løpet.
Silje har slitt med et langt skadeavbrekk, og var glad for å være i gang igjen.
– Jeg er fornøyd med å sitte igjen med en positiv opplevelse etter gårsdagens seier. Nå vet jeg litt mer hvor jeg ligger an formmessig og kan trene deretter i sommer, sier hun.Trekker frem stemningen
Sommernattsløpet har en flott ramme med paddeflat løypetrasé i sentrumsnære og fine omgivelser; man ser både sjøen og operaen underveis, og får samtidig med seg litt av livet Oslo har å by på en lørdagskveld i juni. Langs havnepromenaden og Salt stoppet flere for å heie, og stemningen i startområdet under oppvarmingen var fantastisk. 
Etter løpet var det duket for Afterrun på Vippa, kun 100 meter fra målområdet. Der inne fortsatte løpernes lørdagskveld med musikk, mat og drikke. 

Påmeldingen for Sommernattsløpet 2019 er allerede åpen.
Flere bilder fra løpet kommer på Facebook-siden til arrangementet etter hvert.
Alle resultater fra lørdagens løp finner du HER.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser