Skal løpe 320km rundt Oslo - Runner's World
Annonse

Skal løpe 320km rundt Oslo

Løp: Leif Abrahamsen og Amund Totland skal begge løpe 80km i ecoTrail, fire ganger. Tilsammen 320km.


Lørdag 23. mai går startskuddet for historiens første ecoTrail i Oslo. Det miljøvennlige arrangementet med distansene 80km, 45km og 18km. Men allerede torsdag 21. mai klokken 13.00 starter to løpere fra Romerike Ultraløperklubb på en skikkelig utfordring. De skal løpe 80km-runden hele fire ganger. Løperene vil benytte live GPS-overføringer på kart som publiseres direkte på www.runnersworld.no.

Noen høneblunder
320 kilometer er langt, og mye kan skje underveis i et slikt løp.
- Den største utfordringen blir å holde seg skadefri. Det er tidlig i sesongen og kroppen er enda litt i vinterdvale. Utover dette er utfordringen å holde seg våken og i bevegelse mest mulig og få i seg tilstrekkelig med næring, sier Leif Abrahamsen.
Han er ingen nybegynner når det gjelder langløp, men er likevel spent på denne utfordringen.
- Når det er så lang løpstid som opp mot 60 timer, så er det vanskelig å holde seg våken gjennom hele løpet. Farten faller betraktelig når fokuset blir på å holde seg våken, så jeg legger opp til noen høneblunder på 20-30 minutter fra 160km og utover. Dessuten er det viktig å ta seg tid til et ordentlig måltid innimellom. Man kan ikke gå 60 timer bare på gel, sier Abrahamsen.

Smerter
Amund Totland har også løpt langt før, og han vet at det vil gjøre vondt i hofter, knær og fotsåler når man skal holde på så lenge.
- Så det å overvinne smertene fra dette er nok den største utfordringen utover i løpet. I tillegg er det lett å glemme å spise og drikke i perioder av så lange løp. Etter hvert så har man heller ikke lyst på mat, så det blir nok en stor utfordring som jeg må passe på å ha fokus på hele veien, sier Totland.
Både han og Abrahamsen må ta lengre pauser, og dette gjelder både fysisk og mentalt. Løperne blir veldig stive om de legger seg ned og hviler noen timer, og det må man nesten i et så langt løp.
- Jeg kommer mest sannsynlig til å holde følge med Abrahamsen, og jeg regner med at vi kommer til å prøve å ta de tre første rundene med bare mindre pauser for å spise og lignende. Jeg håper på å rekke å sove noen timer natt til lørdag før siste runden starter, sier Totland.

Lange runder
Hver runde starter ved Operaen, og går via Maridalen, Holmenkollen og Sandvika og ender opp ved Operaen. Totalt 80km. Denne runden skal de to løpe fire ganger.
- Runde to vil bli den største utfordringen med tanke på motivasjon. Etter 80km har man allerede begynt å få vondt i hele kroppen, og man vet det er tre runder igjen. På runde tre så er motivasjonen at det bare er 80km igjen til siste runde, og for runde fire håper jeg å kunne starte rett i forkant av selve ecoTrail løpet så man får folkelivet og alle kjent folk som er med der som motivasjon siste runde, sier Abrahamsen.
- Jeg håper også på å kunne starte runde fire samtidig som starten på det offisielle løpet, og da ha rukket å få noen timers søvn før det. Etter det er det bare å komme i mål før cutoff-tiden går ut etter 15 timer, sier Totland.

Se løypekartene til ecoTrail her: 80km

Må ikke fryse
Været har helt klart mye å si når du skal løpe langt. For de to langløperne vil kulde, regn og vind tappe de for krefter og pågangsmot.
- Det er ekstra viktig med godt tøy på en så lang tur. Er man våt og kald i 30-40 timer så kan det alene gjøre at man bryter. Derfor er det viktig med skiftetøy i sekken og regntøy. Man blir veldig kald når man går og er våt, spesielt om natten, sier Totland.
Abrahamsen mener litt vind og regn vil gjøre det lettere å gjennomføre løpet.
- Jo mer rufsete vær jo bedre. Det er lettere å holde seg våken og været tar fokuset bort fra vonde ben. Det verste for meg er sol og pent vær. Jeg fungerer dårlig i 20 varmegrader eller mer, sier han.

Fakta
Leif Abrahamsen
Alder: 45 år
Bosted: Ski
Løper for: Romerike Ultraløperklubb
Løpesko: Altra Paradigme og Altra Olympus. Godt å ha litt plass til tærne når de hovner opp etter et par døgn.
Tidligere langløp:
Frostskade 250 miles ( 420 km) ski og fots
2 X Xreid hardangervidda 155  og 123 km
2 x Bislett 24t
Spinerace 268 miles (ble tatt ut av lege etter 200 km pga mulig betennelse i en legg påmeldt og revansje  i 2016)
50 miles løp: Hoka higland fling, 4 x VUC, 2x Telemark tøffaste, Kristinsrunde++.
Tre ganger Xpediton Amundsen med pulk over Hardangervidda.

Amund Totland
Alder: 26 år
Bosted: Holmestrand
Løper for: Romerike Ultraløperklubb
Løpesko: Asics Nimbus 15 og ha med Vibram Five Fingers som jeg eventuelt kan variere med.
Tidligere langløp:
Holmestrand Maraton 2012, 42km
Holmestrand Maraton 2013, 42km
Romerike 6timers 2013, 65km
Vestfold ultra Challenge 2013, 82km
Xreid Hardangervidda Pioner  Edition 2013, 155km
Telemarks tøffeste 2013, 82km
Holmestrand maraton 2014, 42km
Vestfold ultra Challenge 2014, 75km
Xreid Hardangervidda 2014, 124km
Jessheim ultra festival 2014
Bislett 24 indoor challenge 2014, 185km
Holmestrand maraton 2015, 42+10 km
Vestfold ultra Challenge 2015, 82km

Detta formulär är ej öppet för svar


Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser