Vil du begynne å trene løping? - Runner's World
Annonse

Vil du begynne å trene løping?

Kom i gang: 4 tips -slik blir du best mulig forberedt!


Kanskje kunne du tenke deg å bruke sommeren til å komme i gang med løping, eller kanskje du har planer om å begynne å løpe regelmessig når hverdagen begynner igjen til høsten. Ta en titt på denne sjekklisten, med fire punkter du bør krysse av før du begynner å trene.

1. Finn et par sko som passer både føtter og det underlaget du løper mest på. Gå til en spesialforretning for løpesko og få betjeningen til å analysere steget ditt, og sørg også for at du prøver flere par sko før du bestemmer deg. Sko er en viktig investering, og dette er faktisk det eneste du som løper "må" ha. Det kan også være motiverende å løpe med en klokke som måler distanse, tempo og puls, men det er noe du kan vurdere å skaffe deg etter hvert som du begynner å trene. Har du en smarttelefon finnes det også et hav av ulike apper du kan bruke, for eksempel Runkeeper.

2. Bestem deg for når du skal løpe, og hold deg til planen! Med "når" mener vi hvilke dager i uken, og til hvilke tider. Skriv det ned i en kalender og behandle øktene som viktige forretningsmøter. For å være sikker på at du får gjennomført treningen kan det være en god idé å ha løpingen som det første du gjør om morgenen.

3. Planlegg også hvor du skal løpe, og hvor lenge du skal være ute. Begynn for eksempel med å sette av en liten halvtime til løping. Hvis du er helt ny i gamet er det lurt å gå litt først, til du får opp pulsen. Vær tålmodig –løpeturene vil bli lengre etter hvert!

4. Å løpe 2-3 ganger i uken er en god begynnelse. For å variere litt er det veldig fint hvis du i tillegg kan få inn litt styrke- og bevegelighetstrening. Dette kan gjøres som en egen økt, eller i forbindelse med en løpeøkt. Da kan du for eksempel jogge i 30 minutter, og avslutte med 3-4 styrkeøvelser med fokus på ben, hofte og kjernemuskulatur.

Lykke til med løpingen!

Detta formulär är ej öppet för svar


Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Marthe K MyhreMer


Mange snakker om det å være et talent og god allerede som ung. Andre beskrives som et ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser