Siste finpuss på terrengformen - Runner's World
Annonse

Siste finpuss på terrengformen

Løp: Nå nærmer årets store jentefest seg med stormskritt. Er du klar for Trysilrypa Terrengløp?


Annonse fra Trysilrypa Terrengløp

Trysilrypa Terrengløp 2017 arrangeres helgen 7.–10. September i vakre omgivelser i Trysilfjellet. Er formen der den skal være etter sommerferien, eller trenger du en siste finpuss? Distansene du kan velge mellom er 6 og 13 kilometer, og terrenget er variert og tidvis krevende. Tipsene som går igjen fra ambassadørene våre er enstemmige, og her er en liten sjekkliste over hva du bør ha tenkt gjennom før start:

Nok terrengtrening
De siste ukene før konkurransen bør du føle at du har løpt nok i terrenget. Det er to vidt forskjellige ting å løpe på flat asfalt og i ulendt terreng. Sistnevnte stiller mye større krav til stabilitet, balanse, allsidig styrke og ikke minst koordinasjon. Dette trenes opp forholdsvis raskt hvis du løper mye i terrenget. For å unngå at du føler at du må holde igjen underveis i Trysilrypa Terrengløp, bør du ha løpt nok i terrenget til at du føler deg trygg på terrengløping, også når det går litt fortere.

Praktiske forberedelser
Sørg for å teste ut alt av konkurranseutstyr før du stiller til start. Dette gjelder alt fra klær og sko til ernæring. Den lengste distansen på 13 kilometer kan være tøff, så her kan det være lurt å ha med noe energi i lomma. Men hva slags sportsernæring som funker er veldig individuelt. Test ut sportsdrikke eller gels på en treningsøkt eller to og se hvordan kroppen responderer. Spis også noe du vet fungerer for deg i forkant av løpet. Det samme gjelder sko og klær: Prøv alt på forhånd og bruk sko du er godt vant med. På den måten unngår du overraskelser underveis, i form av gnagsår eller en tights som ikke sitter skikkelig.

Husk å nyte
Nerver før start er normalt – og et visst spenningsnivå er bare sunt for prestasjonen, men det skal ikke bikke over. Husk at du har meldt deg på for å utfordre deg selv og ha det gøy. Sug inn atmosfæren i startområdet, verdsett omgivelsene underveis i løpet og nyt stemningen etter målgang!

Les også: Terrengløping er ikke forbeholdt erfarne løpere

DISSE BLOGGERNE SKAL LØPE TRYSILRYPA


Abelone Lyng

Nå har jeg trent på å løpe i terreng i ni måneder og det blir veldig gøy å se om treningen har gitt resultater og hvordan jeg vil klare meg når jeg skal løpe mitt aller første terrengløp. Basen har jeg allerede lagt og jeg skal fortsette å trene som vanlig helt frem til september. Klær og sko tester jeg ut i god tid. Den siste uken før Trysilrypa skal jeg trappe ned treningsmengden og begynne å lade opp. Da løper jeg halvparten av det jeg vanligvis løper i løpet av en uke og har et roligere tempo på løpeturene. Dagen før Trysilrypa skal jeg ta det helt med ro, da skal jeg spise en god og næringsrik middag før jeg legger meg tidlig. En god natts søvn har mye å si for hvordan neste dags løpetur vil bli!
Les Abelones blogg HER


Torunn Brandvold

Jeg kjenner alltid på spenningen når en konkurranse nærmer seg. Selv om jeg bare konkurrerer mot meg selv, så vil jeg gjerne gjøre mitt beste og ta ut alt. Den siste uken før løpet prøver jeg å la kroppen få mest mulig hvile. Det å hvile seg i form har faktisk en funksjon, man kan ikke ta igjen tapt trening den siste uka. Prioriter en økt noen dager før for å få kroppen i gang. Dagen før løpet roer jeg ned med en film og legger bena høyt. Pakker alt klart slik at jeg slipper å tenke på noen ting konkurransedagen. Spiser en god frokost (gjerne havregrøt), gjør meg klar og kommer inn i min egen boble. Hvis det går trått underveis i løpet fokuserer jeg på treningen jeg har lagt ned. Det merkelige er at når jeg krysser målstreken er alt det vonde underveis i løpet glemt. Nå gleder jeg meg veldig til å gjennomføre Trysilrypa! Håper de siste ukers motbakketrening har gitt gode resultater! Lykke til alle som skal løpe. Heier på dere!
Les Torunns blogg HER


Hilde Buflod
Tidligere har jeg ikke tenkt så mye over hva jeg gjør foran konkurranser, men i det siste synes jeg at jeg har forberedt meg mye bedre. Etter at jeg har kommet i gang igjen med trening etter fødselen har jeg fokusert på styrketrening av de musklene jeg bruker under løp, eller muskler som har vært litt svake. Jeg har tenkt mer over løpingen min og variert med intervalltreninger, vanlig løp og motbakkeløp/trappeløp.
Når det gjelder de siste forberedelser til rypa anbefaler jeg og løpe noen turer på en mil, og da helst i terrenget. Det er forskjell på å løpe i terreng og bare flatt. Ellers kan det være greit med litt motbakkeløping slik at man orker å løpe i et jevnt tempo oppover, istedenfor å gå eller risikere å må stoppe helt opp. På selve dagen er man ofte nervøs og har kanskje ikke så lyst på mat, men det er viktig å spise ordentlig frokost og få i seg nok drikke, og det beste vil da være vann. Lykke til!
Les Hildes blogg HER

Les mer om Trysilrypa og meld deg på her: Trysilrypa TerrengløpKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser