Parkrun endelig i Norge - Runner's World
Annonse

Parkrun endelig i Norge

Løp: Nå lanseres det engelske konseptet også her til lands. Møt opp lørdag 26. august i Tøyenparken, Oslo.


Annons

Parkrun ble først startet i England i 2004 og har siden spredt seg til 14 land verden over. Per dags dato finnes parkrun i 1195 parker, med nesten 2.5 millioner registrerte deltagere. Etter at Sverige lanserte sitt første parkrun i Stockholm høsten 2016, har allerede tre andre svenske parker fulgt etter. Vi gleder oss over at Norges nå også blir en del av dette verdensomspennende fenomenet, og ser frem til at flere byer og parker over hele landet får sine parkrun.

Startskuddet for Norges første Parkrun går klokka 09.30 i Tøyenparken, lørdag 26. august.

Hva er parkrun?
Parkrun er en serie 5-kilommetersløyper med tidtaking, som arrangeres hver lørdag morgen i parker verden over. Det er åpent for alle, det er gratis og det er enkelt å delta. Enten man går, jogger eller løper 5km – alle er velkomne.

Hvordan fungerer det?
For å delta må man først registrere seg som deltager på www.parkrun.no/register og deretter skrive ut strekkoden man blir tildelt. Denne tar man med hver lørdag morgen for å få registrert sin tid. Etter at alle er i mål, møtes de som ønsker det til en kaffe på en lokal kafé.

Frivillig, folkelig og fantastisk
Parkrun drives av frivillige som hver uke sørger for gjennomføringen og en trivelig atmosfære.
– Det er fantastisk å endelig få parkrun til Norge. Dette er et gratis tilbud som alle kan benytte seg av uansett alder eller hvor trent man er. Vi ønsker alle velkommen! Vi håper at dette blir den første av flere parkruns rundt i Norge og vi har stor tro på at det norske samfunnet kommer til å ta det til sitt hjerte, sier Karoline Harding, en av de som organiserer parkrun Norway.

Ønsker man å være med, kan man møte opp i Tøyenparken ved Tøyenbadet hver lørdag klokken 09.30.  Men husk – ikke glem strekkoden!
– Fordelen med parkrun er mange: inkludering, det sosiale, få flere i aktivitet. Dette er folkehelse i praksis, avslutter Karoline Harding.

Les mer på parkrun Norge sine Facebooksider HERKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser