Omfavn skogen og mørket - Runner's World
Annonse

Omfavn skogen og mørket

Løpegruppen Team Nordic Trail startet opp i Norge i høst, og er allerede etablert på tre steder i landet.


Annons

Pressemelding fra Team Nordic Trail

Trail, terreng- eller stiløping? Uansett hva man kaller det er det unektelig en trend å trene utendørs og da først og fremst i skogen.
– Vi legger merke til at flere og flere forlater asfalten til fordel for å løpe på sti, sier Sveriges traildronning Miranda Kvist, gründer og VD for Team Nordic Trail, som nå utvidet med teamets tredje land, Norge, høsten 2018.

Løping har i lang tid vært en av de mest populære treningsformene i Norge, og det er blitt mer vanlig å også legge løpeturen til skogen, eller til fjells. Marka brukes ikke bare til skitrening og søndagstur med familien, men også til mosjonsløping og det er blitt vanligere å se løpere ute i marka også om vinteren.Et voksende team
Team Nordic Trail ble grunnlagt våren 2013 av opplevelsesfantasten Miranda Kvist med ambisjonen om å få flere til å løpe og samtidig ha det moro. Teamets verdier er Trening – Opplevelse – Fellesskap, og man prøver å ikke snakke for mye om tempo og prestasjon. Fokus er i stedet på å oppleve og trene variert med glede. Suksessen har vært total for Team Nordic Trail som nå etter 5 år har over 200 virksomme ledere, 2500 medlemmer og finnes i snart 55 steder og byer i Sverige, Finland og Norge.

I løpet av våren starter vi også Team Nordic Trail i Danmark. Det er på tide å bli nordisk på alvor. I Norge finner du foreløpig Team Nordic Trail i Oslo, Sandvika og Drammen, og til våren står blant annet Trondheim, Bergen, Ålesund og Lillehammer for tur.

Skadeforebyggende
– Når jeg kun løp på asfalt så kunne jeg iblant ikke gå dagen etter langtur, men etter langtur i skogen føles beina like fine dagen etter, sier Ida Jonsson, medlem av Team Nordic Trail, som setter stor pris på den skadeforebyggende følelsen det gir å løpe på myke stier og variert underlag. Å løpe i terrenget har sine klare fordeler.Flere og flere oppdager opplevelseløping
Team Nordic Trail har ved siden av løpegruppene tredobblet antallet reiser hvert år på reiser til løping i og på fjell. Fjellmaraton og lignende løp blir raskt fullbookede og viser at opplevelseløping, eller fjell- og bergsløping, er raskt voksende. Skyrunning er også et begrep som mange kjenner til.

– Vi ønsker å få folk ut i skog og mark, og oppleve skogens musikk, røttenes magi og fjellets vidder. Å trene ute hele året gir noe helt annet enn å stille seg på mølla uten å snakke med naboen og så gå hjem. Hos oss kan alle være med, fra den ferske løperen til den innbitte mosjonisten, hvor løpeglede, opplevelse og fellesskap står sterkt i fokus, sier Jenny Midbjer, sjef for Team Nordic Trail Norge.

– Vi vil få flere til å oppdage gleden ved løping i gruppe ute i naturen, og vise at det er for alle, forteller Miranda Kvist, som selv gikk fra typisk asfaltsløper til skogsløpende entusiast sommeren 2012.

Omfavne mørket med Team Nordic Trail
Høstkampanjen til Team Nordic Trail er å motivere folk til å løpe utendørs hele året. Synes du det er vanskelig å komme deg ut nå når det er blitt mørkt ute? Gatene ligger øde og det er mørkt og kaldt? Stien og skogen er tyste og mørke?

Ikke fortvil – bli med ut på eventyr i skinnet fra hodelyktene. Å løpe med hodelykt skaper en helt egen frihet og en magisk følelse av eventyr og nå er det på tide og oppleve det! Høstmørkeret er ingen grunn til å legge løpeskoene på hylla eller tvinges til å trekke innendørs. Med hodelykten på får du en annerledes opplevelse av løping og løpetrening sammen i et felleskap. Hos Team Nordic Trail kan alle være med å trene, både den ferske løperen og den innbitte mosjonisten!Mange føler at mørkeret stopper dem fra å løpe utendørs og da det kan være en riktig god idé å løpe sammen med andre. Det er helt klart en voksende trend å trene ute, og spesielt i skogen. Men på tross av at det er fler mennesker som løper, er det vanlig at mange slutter å løpe i løpet av høsten.

"Omfavne mørkret" er et arrangement som vil få løpere til å bli kjent med løping i skogen selv når det er blitt mørkt ute om kveldene.
– Mange ser hindringer rundt det å løpe ute på høst- og vinterunderlag: Det er mørkt, glatt, litt skummelt og vanskelig. Men vi gjør det enkelt og trygt – og selvsagt til en flott opplevelse, sier Miranda Kvist.

"Omfavne mørkret" blir arrangert gjennom hele høsten på de rundt 55 byene hvor du finner Team Nordic Trail i Sverige, Finland og Norge, hvor deltakerne har mulighet å løpe i den mørke skogen sammen med Team Nordic Trail samt teste forskjellige hodelykter fra Petzl.

Les mer om Team Nordic Trail her: teamnordictrail.noKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser