Nyt utsikten - Runner's World
Annonse

Nyt utsikten

Det høres kanskje ikke så logisk ut, men du kan altså forbedre løpsøkonomien din ved å se deg omkring – ikke ved å tenke på bevegelsesmønsteret ditt.


Annons

Noen ting gjør vi best på autopilot, som det å puste, for eksempel. Nå viser det seg også at det å løpe er noe vi gjør best om vi ikke "overtenker det", som engelsmennene ville sagt.

Ifølge ny forskning publisert i tidsskriftet Journal of Sports Science virker det nemlig som om vi beveger oss mer effektivt jo mindre vi tenker på selve bevegelsen. Studien vi refererer til her er riktignok veldig liten, men det er en artig kuriositet til ettertanke likevel.

Slik ble studien utført
I studien fikk tolv løpere løpe i en jevn hastighet på en tredemølle med virtual-reality-utstyr som etterlignet opplevelsen av å løpe rundt en innsjø.  Løpsøkonomien til testløperne ble målt under tre ulike forhold: Når de fokuserte på teknikken sin, når de fokuserte på pustingen, og når de fokuserte på omgivelsene. Resultatet er fascinerende. Løperne var i snitt 2,6 prosent mindre effektive når de fokuserte på løpeteknikken sammenlignet med når de fokuserte på omgivelsene, og 4,2 prosent mindre effektive når de fokuserte på pustingen i stedet for på omgivelsene. Altså enda en grunn til å komme deg ut! Og enda en grunn til å legge konkurransene dine til pittoreske steder.

Les også: En gang løper, alltid løperKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser