Nye sko med verdens sterkeste materiale - Runner's World
Annonse

Nye sko med verdens sterkeste materiale

Produkter: De aller første sportsskoene i verden med grafén – det sterkeste materialet på planeten – lanseres nå av den Britiske merkevaren inov-8.


Pressemelding fra Inov-8

I samarbeid med eksperter på grafén fra The University of Manchester, har merkevaren vært i stand til å blande materialet inn i gummi. De har utviklet yttersålegummi for løp- og treningsko som i tester har vist seg å overleve 1000 miles (1600 km) og som er vitenskapelig bevist å tåle 50 % hardere slitasje.

Ikke nok med at det er slitesterkt, grafén er også et svært tynt og lett materiale, og 200 ganger sterkere enn stål. Inov-8 er den første merkevaren i hele verden som bruker det nobelprisvinnende materialet i sportssko, og deres sko-kolleksjon G-SERIES er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra og med 22. juni og kommer ut for salg 12. juli.

Prossessen 
Bedriften annonserte sin intensjon om å revolusjonere sportsskoindustrien i desember 2017. Etter seks måneder med spenning har Inov-8 nå gitt verden innsyn i de banebrytende skoene.

– De siste 18 månedene har vi jobbet med National Graphene Institute ved University of Manchester for å bringe verdens tøffeste grep til sportssko-markedet, forteller Michael Price, produkt- og markedsdirektør i inov-8.

– Før denne innovasjonen måtte terrengløpere og treningsutdøvere velge mellom en klebrig gummi som fungerer godt under våte forhold men slites raskere, og en hardere gummi som er mer holdbar men har mindre grep. Gjennom intensiv forskning og etter hundrevis av prototyper og tusenvis av timer med testing, både i felt og i labratorier, trenger ikke utdøverne lenger å inngå et kompromiss.

G-SERIES
G-SERIES-sortimentet består av tre ulike sko, som er nøye designet for å møte utdøvernes behov. MUDCLAW G 260 er designet for å løpe over gjørmete fjell og hinderløyper, TERRAULTRA G 260 for å løpe lengre distanser på hardpakkede stier, og F-LITE G 290 for Crossfit-utøvere som trener innendørs på treningssentre. Hver sko inkluderer grafén-forsterket gummi på yttersålene, samt kevlar – et materiale som brukes i skuddsikre vester – på oversiden.


MUDCLAW G 260


TERRAULTRA G 260


F-LITE G 290


Mer grafén fremover
CEO for Inov-8, Ian Bailey, kommenterer teknologien som venter på patent-godkjenning og samarbeidet med The University of Manchester:
– Denne kraftkilden som er skapt i Nord-England kommer til å ta verden av sportssko med storm. Vi kombinerer vitenskap og innovasjon med gründerhastighet og smidighet for å gå opp mot de store sportsmerkene – og vi skal vinne, sier han og legger til at Inov-8 er i gang med et fireårig innovasjonsprosjekt hvor de planlegger å implementere grafén i 50 prosent av sortimentet.
– Dette gir oss muligheten til å halvere vekten på løpe- og treningssko uten å gå på kompromiss med ytelse eller holdbarhet.

Hva er grafén?
Grafén er produsert av grafitt, som ble utvunnet fra fjell i Lake District i Nord-England for mer enn 450 år siden. Også Inov-8 ble utviklet i de same fjellene, dog mer nylig – i 2003. Varemerket har nå handelsnæring i 68 land over hele verden.

Forskerne som først isolerte grafén fra grafitt fikk Nobelprisen for dette i 2010. Basert på deres revolusjonerende arbeid har et team på over 300 ansatte ved The University of Manchester pionert prosjekter til grafén-forsterkede prototyper, fra sportsbiler og medisinke utstyr til fly. Nå kan universitetet legge grafén-forsterket sportsfottøy til sin liste over ‘verdens første’.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser