Naturlig høy - Runner's World
Annonse

Naturlig høy

Kom i gang: Du har det bedre når du løper – ta vare på det!


Annons

De fleste kjenner sikkert til begrepet "runners high" – den tilstanden av eufori som en del løpere opplever når de er ute på løpetur. Som nybegynner har du kanskje vanskelig for å tro på at noe slikt faktisk eksisterer. Men at trening stimulerer produksjonen av endorfiner – en kjemikalie som frigjøres i hjernen og booster selvfølelsen – er sant. Ved å justere treningsrutinene dine kan du skape bedre forutsettinger for å oppnå runners high du også.

Les også: – Ingen blir gode alene

Smart planlegging
Se på treningen din som en måte å løpe fra stress på – ikke som en ytterligere stressfaktor i tilværelsen. Mange løpere foretrekker å gjøre unna treningen på morgenen for å slippe å skvise inn treninga i løpet av dagen. Hvis du ikke er en morgenperson kan du teste ut å løpe senere på dagen i stedet – å løpe av seg arbeidsdagens bekymringer på veien hjem kan føles befriende. Finn det tidspunktet som passer ditt opplegg best og hold deg til det.

Løp rolig
Å oppnå følelse av velbehag er vanskelig hvis man løper for fort. Start hver økt rolig – begynn med å gå – slik at kropp og sinn rekker å forberede seg på oppgaven. Ta noen gåpauser innimellom for å holde anstrengelsesnivået jevnt og for å unngå smerter og total utmattelse.

Hold deg oppe
Kjenn litt på signalene fra kroppen din rundt hver andre kilometer. Løp med en stolt holdning og lette, korte steg. Slapp av i nakke og skuldre, rist løs i armene nå og da. Et mantra kan også ha positiv effekt. Repeter for eksempel "dette går bra" uavhengig av om det gjør det eller ikke. Positive tanker påvirker nemlig den fysiske opplevelsen din i samme retning.

Få feelingen
En del løpere får en bedre treningsopplevelse når de fokuserer på pustingen sin eller omgivelsene; andre foretrekker å dagdrømme eller å høre på musikk. Gjør det som kreves for å holde humøret oppe – jo fortere du får følelsen av runners high, desto større er sjansen for at du fortsetter med løping.

Les også: Nytt og stilig for løperen Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

Endelig var årets høydepunkt her. Maratontur med de beste #høgepålivet jentene, og denne gangen ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

September er her og høstens mange herlige løpe nærmer seg. Før den tid vil jeg imidlertid ta dere ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser