Morsomme fakta om maraton - Runner's World
Annonse

Morsomme fakta om maraton

Hvor gammel er den eldste personen som har fullført maraton? Og hvor mange timer brukte han?


Annons

Visste du at …?

Den eldste personen som har fullført maraton var Fauja Singh, 100 år. Han løp på åtte timer, 11 minutter og 5,9 sekunder.

I The Great Wall Marathon i Kina løper deltakerne 5 164 trappetrinn. 

I Disneyland kan du løpe gjennom Magic Kingdom Park, Animal Kingdom Park og Disney`s Hollywoods Studios. Mikke, Minni og resten av gjengen heier på deg fra sidelinjen!

I 2011 løp belgieren Stefan Engels en maraton hver eneste dag. Han løp til sammen 15 401 kilometer. Han skrev på sin nettside via CNN «Jeg ser ikke på mitt maratonår som tortur. Det er mer som en vanlig jobb. Jeg føler ikke alltid for å løpe, men når jeg er ferdig, tar jeg meg en dusj og får fysioterapi, og det er hele min dag».

Få timer etter at hun gjennomførte Chicago Marathon, fødte Amber Miller (27) sitt andre barn. «Legen ga meg klarsignal til å løpe, og mannen min løp ved siden av meg hele veien» Hun løp på seks timer, 25 minutter og 50 sekunder.

Verdens høyeste maraton var i Tenzing Hillary Everest Marathon med startstrek på 5365 meter.

I Sibir ble det arrangert et maraton i hele 52 minusgrader. Seksten løpere i alderen 21 til 71 fra hele verden kom til Russland for å delta. Ingen gjennomførte, det lengste noen løp var 29 kilometer. En kvinne (som hadde født åtte barn), løp 25 kilometer.

I New York arrangeres det hvert år et løp der deltakerne løper i gjennomsnitt 50 dager i strekk. De løper fra klokken 06.00 på morgenen til klokken 24.00. For å nå målet på 5000 kilometer i løpet av maksimalt 52 dager, må de løpe i gjennomsnitt 96 kilometer hver dag. Kun fem menn har løpt gjennomsnitt 113 kilometer hver dag i løpet. Løpet heter Sri Chinmoy Marathon og du kan delta i juni 2019.

I 1976 var det 25 000 personer som fullførte en maraton i USA.

I 2009 var det til sammenligning 467 000 personer som fullførte en maraton i USA.


Les også: Impulsmaraton: Nina mente maraton var kun viljestyrke, gadd ikke å stresstrene...Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser