Midnight Sun Marathon med 30-årsjubileum - Runner's World
Annonse

Midnight Sun Marathon med 30-årsjubileum

Løp: MSM øker pengepremiepotten til 200 000 i forbindelse med jubileet.


Annons

Pressemelding fra Midnight Sun Marathon

Allerede er det satt ny påmeldingsrekord på maratondistansen med rundt 1300 påmeldte. I 2018 var 1246 påmeldt på den lengste distansen under MSM, som var tidligere rekord. Totalt er det nå i overkant av 4000 løpere fra 73 nasjoner påmeldt løpet som går 22. juni.


Det loves full fart i Tromsøs gater 22. juni. Foto: Truls Tiller/MSM

30-årsjubileum blir markert på ulike måter
Det gis blant annet ut en ny bok med historien om Midnight Sun Marathon fra det første arrangementet i 1990 til årets arrangement. Boka tar også for seg utviklingen av de andre arrangementene som MSM-organisasjonen har, deriblant Mørketidsløpet, Tromsø Mountain Challenge og det nye Trugeløpet. I tillegg arrangerer stiftelsen MSM også NM i reinkappkjøring og lassokasting. Alle arrangementene er unike og er med på å underbygge Tromsø som «The Gateway to Arctic» eller en arktisk hovedstad.

Jubileet skal også markers ved at man får besøk av Maratonflammen (Marathon Flame).  Delegasjon fra Athen Marathon, byen Marathon og det Greske Friidrettsforbundet (SEGAS) kommer med flammen til Tromsø. Når flammen ankommer vil det bli arrangert en fakkelstafett i byen som ender i sentrum. Her vil det bli folkefest med konserter etc. 


Tromsø-løperen Katrine Kvernmo tok seieren i 2017. Foto: MSM

Pengepremie også for Mizuno Halvmaraton
Midnight Sun Marathon har som vanlig pengepremie for de tre beste på maratondistansen.  Det er imidlertid tidskrav for å kunne vinne pengepremien. Kravene er 2:55 for damer og 2:30 for menn. Styret har besluttet å øke førstepremien til 30 000 kroner på maratondistansen i forbindelse med at det er 30-årsjubileum. Ikke nok med det så vil man i år ha samme pengepremie for vinner av Mizuno Halvmaraton, men også her vil det være tidskrav for å kunne vinne pengepremien. Den er satt til 1:19:00 for damer og 1:07:00 for menn.

Vil trekke norske løpere
Hvorfor man gjør dette?  Det er for å tiltrekke de aller beste løperne i landet til Tromsø.  MSM inviterer heller ikke profesjonelle utenlandske løpere til løpet. Alle er velkommen til å delta, og stiller på like vilkår. Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser