Massasje for løpemuskler - Runner's World
Annonse

Massasje for løpemuskler

Har du en massasjerulle liggende og slenge hjemme? Her er fire rullende øvelser for ømme muskler.


Annons

Den grusomme men nyttige massasjerullen er blitt et fast inventar på de fleste treningsstudioer, og etter hvert også i mange hjem. La den ligge fremme slik at du kan rulle ut ømme muskler mens du for eksempel ser på TV. Her er fire massasjeøvelser med rulle.

Rullemassasje for it-båndet (utside lår)
Slik gjør du:
Ligg på høyre siden, støtt deg til høyre arm. Legg en massasjerulle under det høyre låret ditt, og beveg utsiden av låret sakte mot massasjerullen, oppover og nedover, med fokus på de ekstra ømme områdene. Å massere det iliotibiale båndet (it-båndet) kan redusere sjansen for løperkne. Rull i to minutter på hvert ben.

Rullemassasje for hofteleddsbøyeren
Slik gjør du:
Sitt med høyre den av setemuskulaturen på en tennisball eller en massasjerulle. Bøy det venstre kneet og kryss høyrebenet over venstre ben. Støtt hendene i gulvet bak deg. Rull muskelen sakte over ballen. Slapp av i muskelen og bruk god tid på stive områder. Rull i to minutter og bytt side.

Rullemassasje for fremside lår
Slik gjør du:
Ligg på magen med bena utstrakte. Støtt overkroppen på armene. Plasser en massasjerulle horisontalt under lårene. Legg den venstre foten over den høyre. Rull sakte oppover og nedover hele låret. Bruk ekstra tid på eventuelle problemområder. Rull i to minutter før du bytter ben.

Rullemassasje for leggene
Slik gjør du:
Sitt på gulvet med ustrakte ben. Plasser en massasjerulle horisontalt under venstre ankel. Kryss høyre ben over det venstre og støtt armene til gulvet bak deg. Løft rumpa til den er litt over gulvet. Rull langsiden av leggmuskelen i to minutter før du bytter ben.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser