Marthe Katrine og Ebrahim vant Oslo Maraton - Runner's World
Annonse

Marthe Katrine og Ebrahim vant Oslo Maraton

Løp: Det ble favorittseier i både dame og herreklassen på maratondistansen i Oslo maraton. Marthe Katrine Myhre og Ebrahim Abdulaziz løp raskest.


Annons

Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF vant og ble norsk mester under dagens BMW Oslo Maraton i Oslos gater. Hun fikk tiden 2:46:48 på maraton-distansen.

 - Det gikk veldig lett i dag. Flott vær og god stemning rundt i løypa. Jeg føler at jeg løp kontrollert hele veien. Hadde imidlertid litt mageproblemer mot slutten. Stas med NM i maraton i Oslo, sier NM-vinner Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer.

 NM-sølvet gikk til Silje Eklund fra Skreia IL på tiden 2:56:33. På plass nummer tre i Oslo Maraton og NM i maraton ble Lina Rivedal fra Gular i Bergen. Rivedal fikk tiden 2:57:03. Dette var de tre raskeste under kvinnenes maraton i hovedstaden, uansett klasse.

 I 2017 var Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb raskeste kvinne under BMW Oslo Maraton. Hun løp i fjor inn til tiden 2:54:29.

Ebrahim Abdulaziz beste herreløper

Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim og Trondheim gikk til topps på maratondistansen under dagens Oslo Maraton i hovedstaden. Han ble samtidig norsk mester i maraton på tiden 2:19:27.

Strindheimløperen var favoritt – og hadde stor kontroll på gullet i andre halvdel av de drøye 42 kilometerne. Maraton-distansen er også norsk mesterskap i 2018.
-Det var en tung løype med mye bakker. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen og NM-gullet, sier Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim.

På andre plass med NM-sølv kom Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL. Han fikk tiden 2:24:03. Brkineh fra Etiopia og Sandnes har også andreplass fra Oslo Maraton fra tidligere.
På bronseplass i NM kom Torstein Bjerland med tiden 2:30:58.
Løyperekorden på maraton for menn i Oslo Maraton innehas av japaneren Yuki Kawauchi som vant i fjor (2017) på tiden 2:15:57.

Supre forhold
Og det var og er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.
- Det er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. Løypeforholdene er perfekte. Litt varmt, men flotte løpeforhold for de aller fleste, sier Jack Waitz, som også er en av grunnleggerne av løpefesten i hovedstaden.
Totalt deltar snaue 19.000 løpere under Oslo Maraton i dag. Det deltar løpere fra totalt 62 land. Eldste løper er 83 år. Det er flere løpere på selve maraton-distansen i år enn i fjor.
Audun Bakke fra Vålerenga paraishockey var raskeste mann på 11 km rullestol under Oslo Maraton med tiden 30:26. Raskeste kvinne i rullestol var Lena Schrøder fra Norges Paraishockeyklubb med tiden 30:47.


Se resultater på https://oslomaraton.no/Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser