Må man spise frokost før trening? - Runner's World
Annonse

Må man spise frokost før trening?

Kosthold: Tilbake til hverdagen og tidlige treningsøkter.


Vi skriver august, fellesferien er over, og for mange av oss er det tilbake til fulle timeplaner og travle dager. For å være sikker på at du får gjennomført treningen i en hektisk hverdag kan det være lurt å trene om morgenen, før jobb og andre gjøremål. Men må du spise frokost før du trener?

Skal man trene før eller etter frokosten? Dette spørsmålet engasjerer alle som betrakter seg selv som «regelmessige morgenløpere». Beina kjennes kanskje tyngre uten frokost, men magen føles mye lettere. Så hva er egentlig best?

For det første trenger musklene rask og lett tilgjengelig energi når du skal trene. For det andre trenger hele kroppen, spesielt hjernen, visse næringsstoffer for å kunne jobbe optimalt. Noen studier har vist at kroppen presterer betydelig bedre hvis du har spist noe før morgenturen din, enn om du løper ut på tom mage. Andre studier viser at treningseffekten blir dårligere uten frokost, og flere løpere syntes løpeturen blir mer slitsom med mat innenbords.

Frokost før trening er ikke et absolutt must. Hvis du legger deg sent frister det lite å stå opp en time tidligere for å spise frokost. Noen har dessuten for å spise på morgenen uavhengig om de skal trene eller ikke. 

Det beste knepet for å få i seg energi før morgenturen er å velge mat som er raskt og lett fordøyelig. En energibar, et stykke ristet brød med syltetøy, eller en banan, er alle gode alternativer. Unngå for all del tungt fordøyelige matvarer som kjøtt og egg. Pass på å få i deg nok drikke. I tillegg til vann så er fruktjuice og sportsdrikke gode alternativer ettersom de gir lett tilgjengelig energi. Det er ikke uvanlig å bruke et par uker på å finne ut hva som funker for deg og din kropp -her er det bare å eksperimentere.

Lykke til med tidlige treningsøkter!Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser