Lytt til workout-symfonien som gjør deg smartere - Runner's World
Annonse

Lytt til workout-symfonien som gjør deg smartere

Vitenskap viser til at trening gjør deg smartere. Det samme gjør klassisk musikk. Björn Borg bestemte seg for å kombinere disse to for å se om det er mulig å lage verdens smarteste treningssymfoni.


Annons

Pressemelding fra Björn Borg

Ved å komponere et klassisk stykke med en PBM på 123, vil denne unike symfonien øke din utholdenhet – og også øke IQ-en din! Kampanjen er opprettet av NORD DDB.

Symphonia Exercitii Et Intelligentiae
Det svenske sportsmotemerket Björn Borg fortsetter å utforske hva som skjer i hjernen vår når vi trener. Sammen med en treningsekspert, en nevrolog og en komponist innen klassisk musikk presenterer de nå verdens smarteste treningsspor, med tittelen ”Symphonia Exercitii Et Intelligentiae”. Det er et spor bygget etter en BPM støttet av vitenskap, som ikke bare vil øke treningsresultatene dine, men også gjøre deg smartere.

Den nesten 10 minutter lange filmatiske symfonien ble komponert av den bemerkede klassiske komponisten Jonas Valfridsson og har blitt fremført av et svensk orkester.

Mens musikkvideoen ble filmet, bestemte Björn Borg seg for å flytte sin obligatoriske treningsaktivitet på kontoret, kjent som Sports Hour, til en konsertsal. Der fikk de ansatte oppleve symfonien, fremført live av Jönköpings Sinfonietta. 

– Vi ønsker å inspirere og oppmuntre folk til å trene. Vi vet hvor bra det føles, men ved å snakke om de positive fordelene det har for hjernen vår, vet vi at det ikke bare handler om en følelse – det er vitenskap. Med denne symfonien snakker vi om hvordan trening kan gjøre oss smartere. På Björn Borg-kontoret trener vi sammen, og vi ønsket at teamet vårt skulle oppleve denne magiske symfonien som ble fremført live av et orkester. Og selvfølgelig svette det ut på scenen mens du lytter, sier Emma Bengtsson, Brand Communications Manager i Björn Borg.Symfonien er nå tilgjengelig på Spotify, og gir alle muligheten til å gjøre den til deres toppsang på treningsspillelisten din – og bli smartere mens du svetter ut.

– Det å bli bedt om å skrive en symfoni for en treningsøkt var en uvanlig forespørsel, og en utfordring som komponist. Med inspirasjon fra mine favorittreningssanger føles det som om jeg har komponert lydsporet til min egen superheltfilm! Jeg ville også at stykket skulle få en oppsiktsvekkende og rytmisk følelse, uten å miste melodiene og poenget med klassisk musikk. Gjennom musikken vil jeg formidle følelsen av å møte en utfordring og stoltheten i å kjempe og overvinne den, sier Jonas Valfridsson.

Trening øker produksjonen av nye hjerneceller og skaper nye forbindelser mellom dem. Lennart Högman, universitetslektor og forsker i kognitiv nevrovitenskap forklarer:

– Fysisk trening er gunstig for mer enn bare kroppen din: Forskning viser at det kan forbedre dine kognitive evner som hukommelse og fokus. Forskningen har også funnet at det å lytte til musikk mens du trener vil øke utholdenheten din. Noen sier også at musikk med en angitt BPM på 120–140 kan være ideell når du trener, noe avhengig av kondisjonen din. Avsluttende, å lytte til klassisk musikk mens du trener kan heve både motivasjonen din og utholdenheten, og i sin tur binde opp din kognitive ytelse.

– Som underdog i sports-kategorien er Björn Borg forberedt på å gå langt for å finne nye måter å vise hvordan trening påvirker hjernen din. De sier at klassisk musikk gjør deg smartere. Så for Björn Borgs AW19-kampanje slo vi sammen to verdener. Pass dere, Swedish House Mafia, det er nå en smartere måte å bygge både hjerne og biceps på, sier Anna-Emilia Salonen, Art Director i NORD DDB.

Fun Facts:

  • Bare ved å trene (2*10^2)/4 minutter før en matteprøve, vil du gjøre det bedre
  • En god gammeldags svetteøkt kan gjøre hjernen din 10 år yngre.
  • Bare 10 minutter med løping forbedrer hukommelsen. Husk det!
  • Sjansen for å løse noe øker med 20 % når du trener.
  • En treningsøkt kan øke språkforståelsen din med 50 %. Vous comprenez?

Hør sangen HER

Se musikkvideoen HERKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser