Lysende Winterrun i Oslo - Runner's World
Annonse

Lysende Winterrun i Oslo

Løp: Årets første Winterrun hadde 1.584 løpere påmeldt. Og det var et skikkelig vinterføre.


Seks-syv kuldegrader og vind gjorde sitt til at Winterrun Oslo 2018 ble en kald opplevelse for de fleste. Underlaget var mange steder blank is, og de som løp uten pigger hadde ingen mulighet til å holde tempoet oppe.

Gode tider, tross glatt underlag
På 10 km var Clara Hildt fra Örgryte raskest med tiden 40.04, over ett minutt foran nummer to Evelina Hultegård fra Solvikingarna.
I herreklassen var Runar Sæther fra SK Rye raskest med tiden 36.12. 19 sekunder foran Fredrik Torgersen fra Varegg Fleridrett.

Raskest på 5 km var Karoline Holsen Kyte fra Førde IL Friidrett. Hun løp på imponerende 18.28. Vinner av herreklassen, Tomasz Danielkiewicz fra Polen løp inn på tiden 18.36.

Det hele startet med et Winterrun-prøveløp for to år siden
Annika kommer jublende i mål og blir tatt varmt imot av venninnen Katrin. Det er en herlig blanding av gråt og latter mens hun forteller:
– Jeg var med på et prøveløp i forbindelse med Winterrun for to år siden. Prøveløpet var på fem kilometer og jeg kom helt sist. Tilbake hos Sport1 Storgata etter endt løping vant jeg et par Icebugsko – ikke fordi jeg var heldig, men fordi jeg kom sist.

Siden da har hun trent mye, faktisk svømt så langt som 10 km sammenhengende, men aldri løpt den samme distansen.
– Og i dag løp jeg hele veien, forteller en overveldet og lykkelig Annika.
Winterrun med sitt isglatte underlag, noen småbakker på festningen, et par krappe svinger - samt litt for mange minusgrader enn hva de fleste løpere mener er komfortabelt – det er ikke den letteste 10-kilometeren å debutere på.
– Jeg er i grunn helt enig, ler Annika, og forteller at hun trodde hun skulle falle flere ganger underveis, men at hun heldigvis holdt seg på beina.
– Og da det gjensto to kilometer, begynte jeg å kjenne det litt i det ene kneet, men det holdt likevel hele veien til mål, sier den strålende fornøyde løperen.

Blir det flere 10-kilometere etter dette? Svaret kommer kjapt og bestemt:
– Ja! Og det er morsommere å løpe et sånt type løpe enn et skogsløp.

Det var ingen andre enn Katrin som dro Annika med seg på det prøveløpet for to år siden. I år løp de begge 10 km, og feirer Annikas fantastiske distansepers sammen.


Strålende fornøyde venninner etter løpet: Annika Persson (fra venstre) og Katrin Olaisen.

Alle resultatene fra Winterrun Oslo finner du her: https://winterrun.com/lopp/oslo/resultat/

Winterrun Trondheim arrangeres 8. februar.

Winterrun Bergen arrangeres 17. februar.Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser