Lofoten Ultra-Trail – vakkert og vått - Runner's World
Annonse

Lofoten Ultra-Trail – vakkert og vått

Løp: Deltakerne fikk virkelig brynt seg i regn og vind da The Arctic Triple // Lofoten Ultra-Trail ble arrangert for fjerde gang i helgen.


Annons

Pressemelding fra The Arctic Triple

I et naturlandskap som tar pusten fra de fleste, deltok utøvere fra hele 30 ulike land på arrangementet. Den lengste distansen er på 100 miles og 7000 høydemeter, fra Kjerkfjorden i vest til Svolvær i øst.

Mange påmeldt ultradistansene
Fredag 31. mai til lørdag 1. juni 2019 gikk den fjerde utgaven av The Arctic Triple Lofoten Ultra-Trail av stabelen med distansene 100 Miles, 50 Miles, 47 km, 24 km og 12 km. Nesten 400 deltagere til start fra hele 30 ulike land. 180 av disse var påmeldt ultradistansene 100 miles, 50 miles og 47 km.

– Dette er det hardeste løpet jeg noen gang har løpt. Været var ekstremt og løypa var utrolig teknisk, men det har virkelig et eventyr gjennom den utrolige naturen i Lofoten. Jeg kommer aldri til å glemme dette løpet, sier en fornøyd vinner fra USA, som gjennomførte sitt første 100 miles løp og utrolig nok tok seieren.

To døgn med utfordrende vær
– Dette er fjerde året vi arrangerer løpet og det er med glede at vi ser det er økende internasjonal interesse for løpene, sier løpsleder Kristian Nashoug. Han er fornøyd med å ha fått løperne vel i mål etter to døgn med utfordrende vær.

– Over 100 frivillige har bidratt til at dette ble trygg og god løpsopplevelse gjennom Lofoten til tross for heftige værforhold og kalde utøvere. Kun 13 av 59 startende på 100 miles fullførte, så forholdene var virkelig tøffe. På de andre distansene har de aller fleste klart å gjennomføre. På grunn av utøvernes sikkerhet ble løypa endret noe underveis, noe vi har fått stor forståelse av fra utøverne. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på gode matstasjoner, et fantastisk crew og en løype hvor naturopplevelsene står i kø, sier Nashoug.

Imponerende vinnertider
Beste tid herrer for Lofoten Ultra-Trail 100 Miles ble levert av Jordan Reader på tiden 25 timer 24 minutter, mens det var Silje Fismen som gikk av med seieren i dameklassen med sin sluttid på 32 timer 46 minutter.

– Siden jeg måtte bryte i fjor er jeg fantastisk fornøyd med å fullføre hele distansen i år. Jeg har ikke vært i form i forkant av løpet og nesten hostet på meg ribbensbrudd underveis, men beina har vært friske og gode etter å ha hvilt bra de siste dagene, sier Silje Fismen, vinner av Lofoten Ultra-Trail 100 Miles i kvinneklassen.

Øvrige vinnertider:

  • Lofoten Ultra-Trail 100 Miles relay – Sambandsbataljonen på tiden 16:57:32
  • Lofoten Ultra-Trail 50 Miles men – Patrick Arce (Frankrike) på tiden: 8:30:32
  • Lofoten Ultra-Trail 50 Miles women – Lena Britt Johansen (Lofoten Ultraløperklubb) på tiden 9:53:11
  • Lofoten Ultra-Trail 47 km men – Yakov Frenklack (Russland) på tiden: 4:20:42
  • Lofoten Ultra-Trail 47 km women – Aleksandra Narkowicz (Polen) på tiden 5:49:13
  • Lofoten Ultra-Trail 24km - men – Pètur Sturla Bjarnason (Island) på tiden 02:33:37
  • Lofoten Ultra-Trail 24km - women – Cecilie C. Brinchmann (Lofoten Ultraløperklubb) på tiden 02:48:27
  • Lofoten Ultra-Trail 12km - men – Jacob Burenius (Team Septek Filter) på tiden 55:49
  • Lofoten Ultra-Trail 12km - women – Mirjam Saarheim (Lofoten Ultraløperklubb) på tiden 01:02:20

Nå ser arrangøren fram til å arrangere NM i Triatlon i uke 33.
– Dette blir en fantastisk idrettsuke, med mange forskjellige øvelser og i tillegg Arctic Race of Norway gå paralelt, så dette blir vi ser fram mot en ny idrettsfest i august, sier løpsleder Nashoug.

Tre løp, tre sesonger
The Arctic Triple består totalt av tre ulike løp som går i uke 11, 22 og 33.
Lofoten Skimo – uke 11
Lofoten Ultra-Trail – uke 22
Lofoten Triathlon – uke 33Kommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser