– La terrenget styre farten - Runner's World
Annonse

– La terrenget styre farten

Løp: Start treningen mot Trysilrypa terrengløp i dag! Den 7.–10. september går årets jentehelg av stabelen.


Annonse fra Trysilrypa Terrengløp

Rita Nordsveen (bildet over, startnummer 121) er Norges beste ultraløper og har flere seiere i Trysilrypa terrengløp. Hun anbefaler alle som skal løpe dette løpet å venne seg til terrengløping før man stiller til start:

– Det å komme seg ut og trene utendørs er viktig og kjempefint. Finn en plass der du kan løpe på grus og skogsveier/stier. Har man tid til tre løpeøkter i uka er det helt toppers. Da kan man tenke seg én økt der du løper rolig i 1–1,5 time. En annen økt kan være intervaller der du varmer opp i 10 min, og løper 8–10 x 4 min med 1 min pause, deretter jogger deg ned i 10 min. Denne intervalløkten kan gjøres både ute i terreng eller innendørs på mølla – det er lettere å kontrollere farten hvis man bruker mølle. En tredje økt  kan være fartslek i terrenget på 45–50 min, der terrenget styrer farten. Her kan du leke deg litt med tempo og taktskifte, slakke litt på farten oppover og øke på i flatt terreng eller nedoverbakker. Mye gratis styrketrening på beina ved løping i terrenget, samtidig som det er skånsomt for beina. Du får også mange fine naturopplevelser.

Les mer om Trysilrypa og meld deg på her: Trysilrypa terrengløp

DISSE BLOGGERNE SKAL LØPE TRYSILRYPA TERRENGLØPAbelone Lyng
Abelone tilbakelegger mange kilometer – aller helst i terreng – i Østmarka utenfor Oslo. For bare litt siden var hun forholdsvis fersk som løper, men nå har hun nettopp gjennomført sin aller første maraton, og det med glans.

"Siden jeg har løpt veldig få løp før og egentlig er en ganske fersk løpeentusiast så er det ikke vanskelig å finne nye utfordringer innenfor løping. Problemet er kanskje heller å velge blant alle de spennende utfordringene som finnes. Jeg gleder meg i alle fall veldig til å blogge om veien min frem mot Trysilrypa 2017 og håper at jeg kan være med på å motivere andre spreke jenter til å sette Trysilrypa på agendaen i år. For jeg er helt sikker på at dette blir en utrolig bra helg og et løp man ikke kommer til å glemme!"

Les Abelones blogg HER


Hilde Buflod
"Da er jeg kommet i gang med treningen frem mot Trysilrypa Terrengløp. Jeg vet at med litt trening og vilje så skal jeg klare å løpe 13 kilometer innen høsten kommer. I treningsplanen min fremover har jeg fokus på å gjennomføre løpeturer og styrkeøvelser rettet mot det som skal komme. Jeg har startet med å løpe på mølla med stigning, intervalltrening og løping ute både på bare veier og litt på is, samt gjort styrkeøvelser for hele kroppen. Motivasjonen min frem mot Trysilrypa er å komme i form igjen etter fødsel, og siden jeg allerede har deltatt tidligere, er målet å slå tiden min. Det sies jo at det viktigste ikke er å vinne, men å delta. Dette ordtaket er jeg helt enig i, og det håper jeg at flere jenter også er."

Les Hildes blogg HERTorunn Brandvold
"Jeg har etter hvert lært meg at når det kommer til løping og annen utholdenhetsidrett så handler det mye om det mentale. Det å ha det vondt over tid handler i all hovedsak om psyken. Den beste følelsen som finnes er når man klarer å stenge ute verden og overvinne psyken ved å komme inn i løpemodus. En slik opplevelse fikk jeg på forrige løpetur. Det var en skikkelig opptur som jeg vil ta med meg til senere løpeturer og konkurranser. Når jeg etterhvert kom over kneiken og klarte å la positive tanker vinne over vondtene kom godfølesen. Jeg følte at jeg fløt framover – utrolig gøy og veldig motiverende! Mitt mål fram mot Trysilrypa Terrengløp er å jobbe med det mentale og la den positive tankegangen overstyre den negative."

Les Torunns blogg HER 

For mer info og påmelding: Trysilrypa TerrengløpKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser