Løyperekord opp Kollentrappa - Runner's World
Annonse

Løyperekord opp Kollentrappa

Løp: Løyperekord, deltakerrekord og en rekke kjendisfolk som løp for en god sak. Kollentrappa 2017 bød på det meste.


Annons

Kollentrappa inviterte til real syrefest og trappegalskap i Holmenkollen mandag kveld. Totalt 600 trappetrinn fra bunnen av Holmenkollskåla og til toppen av Holmenkolltårnet skulle forseres av drøyt 600 spreke deltakere. Det er snaut 200 flere enn i fjor, og viser at det tre år gamle arrangementet fortsetter å vokse.

Raskest av samtlige var Ferdinand Bohne fra Mandals Turnforening og Petter Reistad fra DNB, som begge løp inn til den imponerende løyperekorden på 02:35. Fem sekunder bak fulgte Thomas Foyn fra Høvikklinikken på tredjeplass.


Intet mindre enn 600 trappetrinn sto på mandagsmenyen til deltakerne i Kollentrappa opp. Alle foto: Eirik Lund Røer

Ulik treningsbakgrunn
Pallvinnernes ulike idrettsbakgrunn fra turn, langrenn og skiskyting ga også spennende utslag på mellomtidene halvveis opp hoppbakken. Mens turner Bohne var ni sekunder foran langrennsløper Reistad, var skiskytter Foyn hele 23 sekunder bak ved mellomtiden.
– Som gammel turner får jeg igjen for mye spenst, hurtighet og eksplosiv styrketrening. Dessuten har jeg kun trent på å løpe opp til hoppkanten. Det gjør rett og slett så vondt, at det gjelder å ikke bli for bevisst på smerten i forkant, forteller Bohne humoristisk.
– Vi utholdenhetsutøvere løper nok oss mer inn i løpet, legger Reistad og Foyn til.

Kameratduell 
For Reistads del var prestisjen av å slå kamerat Foyn kanskje viktigere enn seieren i seg selv. I fjor var det nemlig Foyn som trakk det lengste strået i Kollentrappa, mens Reistad kunne juble for seier i Kolsåstoppen Opp. Med 2-1 ledelse i favør Reistad i den interne duellen skal det hele avgjøres i årets Kolsåstoppen Opp tirsdag kveld.
– Det avgjøres i morgen. Én ting er premien, men prestisjen betyr utrolig mye mer. Det er deilig å ha Thomas mentalt under meg i et år, sier Reistad i spøkefull tone.

Mange vinnere
Blant de drøye 600 deltakerne deltok også 17 blinde, svaksynte, hørsel- og funksjonshemmede utøvere fra Team Funkis, i tillegg til flere kjente ledsagere. Kollentrappa støttet også Aktiv for epilepsi med 15 kroner for hver deltaker. De tre pallvinnerne var imidlertid enig i at de langt ifra var de eneste vinnerne i Holmenkollen denne mandagskvelden.
– Vi har riktignok raskeste tid, men her er det også veldig mange andre vinnere. Samtlige som deltar er vinnere i mine øyne, og dette er et arrangement som klarer å engasjere mange, skryter Ferdinand Bohne.


Verdensmester i kickboksing Thea Therese Vingmark Næss er ledsager for blinde Elin Stavnes opp Kollentrappa.

TOPP 3 – MENN
1. Ferdinand Bohne, Mandals Turnforening – 02:35
1. Petter Reistad, DNB – 02:35
3. Thomas Foyn, Høvikklinikken – 02:40TOPP 3 – KVINNER
1. Malin Hoelsveen, Raufoss IL – 03:13
2. Ida Østby-Deglum, Trappefolket – 03:33
3. Laila Mari Hofseth Wik, Oslo – 03:46

SE DE FLOTTE BILDENE:Alle foto: Eirik Lund Røer

Les også: Slik får du maksimalt utbytte av sommertreningenKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser