Lær av de beste - Runner's World
Annonse

Lær av de beste

Produkter: Norske toppløpere har utviklet en app som tilbyr personlig coaching fra landets beste utøvere.


Annons

Enten du har lyst til å komme i gang med treningen, eller ønsker gode råd til hvordan du skal få framgang – denne nye appen kan hjelpe deg med nettopp det. Og hvorfor ikke lære av de aller beste?

– Vi ønsker at flere nordmenn skal få et bedre utbytte av treningen de gjør, eller ønsker å gjøre, ved å bruke eksperter i sitt felt, forteller Abdi Guleed. 

Sammen med Håkon Mushom og Shomaila Kausar har han utviklet treningsappen Ikseed, en app som tar treningen inn i delingsøkonomien og gjør at du enkelt kan booke en av landets beste utøvere som personlig veileder – enten du er helt i startgropa, ønsker finsliping av løpeteknikken din, eller trenger veiledning til riktig intensitetsstyring på intervalløkta.

Sitter på mye kunnskap 
Håkon Mushom er, i tillegg til en av folkene bak ikseed, også en av trenerne appen tilbyr. Han er 800-meterløper og tidligere norgesmester på distansen. 
– Som satsende utøvere får vi ofte spørsmål om tips og råd i forbindelse med trening. Vi som utøvere er kanskje ikke klar over det, men vi sitter på mye kunnskap som vi har opparbeidet oss gjennom flere år med trening. Appen er da en løsning som kobler sammen disse behovene, fortsetter Mushom.

Foreløpig tilbyr Ikseed trenere innen fire forskjellige idretter; alpint, svømming, tennis og løping. Flere idretter vil komme etter hvert. Innenfor løping har Ikseed allerede nærmere 20 registrerte løpetrenerne, deriblant disse, som alle er norgesmestere på sin distanse: Yngvild Elvemo, Thomas Roth, Andreas Roth, Silje Fjørtoft og Håkon Mushom selv.


Enklere og billigere enn vanlige PT-timer

– Det er to hovedforskjeller mellom Ikseed og vanlige PT-timer. Den første er at det er adskillig billigere. For 380 kroner kan man ha én til én-time med en av våre trenere. Er man flere, blir det billigere per pers. Man trenger heller ikke medlemskap til Ikseed. Kundene kan selv bestemme hvor de vil trene, og velge blant tilgjengelige trenere, sier Mushom.

Den andre forskjellen er den spesifikke kunnskapen og erfaringen som utøvere fra forskjellige idretter besitter. Ikseeds trenere har drevet med sin idrett i flere år, presterer i norgestoppen og kan dermed svært mye.
– Jeg har selv blitt spurt om løpetrening av PT-er som ønsker å lære noe mer grunnleggende enn forskjellen på aerob og anaerob utholdenhet, forteller Mushom.


Norgesmester på 800 meter i 2016, Yngvild Elvemo, er en av trenerne i Ikseed.
Foto: Eivind Bye


Hvordan fungerer det?
Utøvere som er trenere i appen setter selv opp timer for når og i hvilket området de er tilgjengelige. Kundene får dette opp i appen og kan velge og vrake blant Norges beste utøvere. Fordelen for trenerne er at de selv velger hvor mange timer de ønsker å sette opp. De kan ha én time i uka, eller daglig. Dette gjør at man i travle treningsperioder kan ha færre, mens man kan ha flere timer når man har tid til overs. Trenerne kan også sette opp gruppetimer der alle brukerne i nærområdet får varsel om timene. 

– Grupper som ønsker å trene sammen kan også booke en trener gjennom appen, og aktuelle trenere kan gjennom appen søke om å bli trener, for så å godkjennes av oss, sier Mushom.


Norgesmester på 800 meter i 2015, Andreas Roth, kan også bli din Ikseed-trener.
Foto: Hauk Are Fjeld

Ikke bare for nybegynnere
– For løpere som allerede løper en del tilbyr vi gjennom appen muligheten til å lære av noen av Norges beste utøvere som driver med dette daglig for å bli best mulig. Blant annet løpsteknikk, løpsspesifikk styrke og skadeforebyggende øvelser er noe våre trenere har meget god peiling på. Betydningen av dette er undervurdert av mange løpere. Selvsagt hjelper vi også til under intervaller med intensitetstyring og tilbakemeldinger på teknikk, avslutter 800-meterløperen og nå også apputvikleren.

Les også: Rutinerte råd til halvmaratondistansenKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser