Løp med en venninne i fjellet - Runner's World
Annonse

Løp med en venninne i fjellet

Løp: Hva er vel bedre enn en jenteweekend som både byr på fysiske utfordringer, fantastiske omgivelser og som i tillegg gir vennegjengen minner for livet?


Annons

Annonse for Trysilrypa Terrengløp

I september, nærmere bestemt helgen 7.–10., arrangeres Trysilrypa Terrengløp – et krevende terrengløp med en herlig ramme, både med tanke på stemningen og omgivelsene. Rita Nordsveen (bildet over) er en av Norges beste kvinnelige langløpere. Hun har tronet øverst på Norgesstatistikken på både 50 og 100 kilometer de siste årene. I tillegg har hun løpt (og vunnet) Trysilrypa Terrengløp flere ganger. Hun trekker frem fellesskapsfølelsen man får når så mange jenter står sammen på startstreken.

Unikt samhold
– Det blir bestandig et spesielt samhold med så mane jenter samlet på et løpsarrangement. Man merker at alle gleder seg, og stemningen i løypa er topp uansett vær – glade og sporty jenter er klare for opplevelser sammen i fjellet, forteller hun. Tidligere i vår satte Rita ny norsk rekord på 50 km innendørs – en helt annen opplevelse enn et terrengløp, og en svært stor bragd. Uansett hva slags løpsarrangement man deltar på er samholdet med andre løpere viktig.

Fengende konsept
– Jeg har mange store løpsopplevelser sammen med andre, men må nevne det å løpe rundt inne på Bislett, blant annet 50 kilometeren. Rundene er korte og mange, man blir passert og passerer andre løpere underveis. Her heier man på hverandre, gir et klapp på skulderen og kommer med oppmuntrende ord underveis. Jeg må også nevne 6 timers-løpene jeg har vært med på, der alle starter og stopper likt – alle med hver sin tilbakelagt distanse. Korte og mange runder med positive glade løpere gjelder her også. Noe av dette ser jeg også i Trysilrypa, sier Rita. Hun mener at Trysilrypa Terrengløp antakelig er blitt så populært fordi det er et konsept som fenger mange.

– Trysilrypas valg av distanser gir flere muligheter til å delta etter nivå og ønske; gå, jogge eller løpe lengre på tid. Hver og en har sitt mål på sin distanse. Og ikke mist er det en sosial happening der alle er fornøyde med egen og andres innsats, avslutter Rita Nordsveen.

Les mer og meld deg på her: Trysilrypa Terrengløp


DISSE BLOGGERNE SKAL LØPE TRYSILRYPA TERRENGLØP:Torunn Brandvold

Den beste treningen jeg vet er lange turer i fjellet. Variert underlag og terreng, nydelige naturopplevelser og helt stille rundt deg – det perfekte treningssenter. Jeg er oppvokst med natur og fjell rett utenfor døra. Fra jeg var liten har jeg blitt tatt med på tur av foreldre og besteforeldre. Nesten hver eneste helg tilbringes ute på tur med fjellsko, joggesko eller ski. Jeg trener mye i fjellet med både samboeren min og moren min, det er kvalitetstid for oss. Her pusher vi hverandre og får fantastisk god trening både fysisk og mentalt. Ved å løpe i fjellet får vi naturlige intervalldrag i tillegg til at vi får trent mye koordinasjon og balanse. Nå gleder jeg meg til å løpe Trysilrypa Terrengløp og til å bli kjent med terrenget der!
Les Torunns blogg HER
Abelone Lyng
Det er lite som slår en lang løpetur i skog og mark på denne tiden av året og jeg gleder meg til hver eneste tur. For det meste løper jeg alene og trives bra med å høre på musikk og å kunne styre tempo og distanse selv, men en gang i uken synes jeg det er helt supert å løpe en langtur med andre løpeglade sjeler. Da løper jeg i et tempo hvor det ikke er noe problem å holde en samtale gående og skravla går om løst og fast, men aller mest om løping. På disse turene får jeg utrolig mange gode tips til trening, utstyr og nye ruter å løpe. Når jeg løper sammen med andre går tiden mye fortere, de seige bakkene blir litt mindre tunge og jeg merker ikke at jeg blir sliten på samme måte som når jeg løper alene.
Les Abelones blogg HER
Hilde Buflod
Til tross for en travel hverdag og mye alenetrening, er det veldig kjekt å sette av noen kvelder eller helger sammen med venner hvor vi kan løpe sammen. Treningen blir mer motiverende når man har en avtale med andre. Det er også lettere å presse seg selv når man trener sammen, og hvis man selv har mye energi kan man inspirere den andre parten til å gi litt ekstra, og alle blir slitne og fornøyde etter økta. Det er fint å utveksle erfaringer og gi hverandre tips og veiledning underveis.. Nå som sommeren er her, er det enklere å ta en treningstur ute i det fri både tidlig og sent. Jeg ser frem til mange og lange løpeturer fremover mot Trysilrypa Terrengløp i september!
Les Hildes blogg HER

For mer informasjon og påmelding til Trysilrypa, se her: Trysilrypa TerrengløpKommentere


Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser