Kom i gang! - Runner's World
Annonse

Kom i gang!

Kom i gang: Fire tips for deg som vil begynne med løping.


Som nybegynner har du helt sikkert lyst til å komme fort inn i gode treningsrutiner. Her er fire tips til hvordan du kommer i gang med treningen.

1. Finn riktige sko
Det er viktig at du finner sko som passer føttene dine og det underlaget du kommer til å løpe mest på. Gå til en spesialbutikk for løpesko, der de analyserer steget ditt og lar deg prøve ulike modeller. Skoene er en viktig investering, og strengt tatt det eneste som en løper MÅ ha. Det kan være motiverende å løpe med en klokke som måler distanse, fart og puls, men dette kan du skaffe deg etterhvert. Hvis du har en smarttelefon så finnes det også mange apper som måler hvor langt du løper, for eksempel Runkeeper.

2. Bestem deg for når du skal løpe
Det er viktig å bestemme seg for når du skal løpe, og holde deg til planen. Med "når" mener vi hvilke dager i uken, og til hvilke tider. Skriv det ned i kalenderen din, og behandle løpeturene som viktige møter som du ikke kan avlyse. Å legge treningen til morgenen kan være lurt for å forsikre deg om at treningen faktisk blir gjennomført.

3. Planlegg hvor du skal løpe, og hvor lenge du skal være ute
I begynnelsen kan du sette av 30 minutter. Begynn med å gå, til pulsen begynne rå stige. Deretter bytter du mellom lett jogg og rask gange. Etterhvert som du blir bedre trent kommer joggeperiodene til å bli lengre, og gåperiodene kortere. Om ikke lenge kan du jogge hele økta uten avbrudd!

4. To-tre økter i uken er en fin begynnelse
I starten er det nok å løpe 2-3 ganger i uken. I tillegg bør du gjøre noe styrke- og bevegelighetstrening. Dette kan gjøres i forbindelse med løpeøktene, eller som enkeltstående økter. Du kan for eksempel jogge i 20 minutter og deretter velge ut tre-fire styrkeøvelser med fokus på ben, hofte og kjernemuskulatur.

Lykke til!Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

Endelig var årets høydepunkt her. Maratontur med de beste #høgepålivet jentene, og denne gangen ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser